Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses Frederik Dahl Hansen, Claus Høj Jensen og Rasmus Jørgen Andresen. Foto: Anja Dahl Jensen

Claus Høj Jensen fører VM i H-båd i Medemblick - finne nu ét point efter

Fredag afgøres det om Claus Høj Jensen vinder sit 7. VM i H-båd. Finnen Jan Forsbom fik torsdag aften medhold i protest efter han sejlede med i sejlads, hvor han blev disket for sort disk flag i starten. Nu er han kun et point efter Høj Jensen. Opdateret kl. 7.50.

Af Troels lykke |

Sejlmager Claus Høj Jensen og gasterne Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen fra Herslev Strand Sejlklub fører lige nu VM i Medemblick i Holland, hvor 50 H-både kæmper på op-ned-baner, der tager 50 minutter. 

Høj Jensen-trioen er tre point foran den svenske senior-ræv Michael Collberg, viser resultatlisten efter seks sejladser.

Men går en finsk protest igennem i dag for Jan Forsbom, vil finnen kun være et point efter Høj Jensen-holdet.

Startede selvom han blev disket

Finnen blev onsdag disket for tyvstart, mens der er sort flag og når det sker må du ikke sejle med. Men det gjorde finske Forsbom, der vandt sejladsen, selvom han var på en tavle på dommerbåden, hvor der stod han var tyvstartet.

For den forseelse modtog finnen en DNE, hvilket betyder at han og gaster ikke kan trække sejladsen fra. Den vil han have ændret til en DNF, du kan smide væk i regnskabet.

- De har protest mod baneledelsen og vinder de den er de kun 1 point før os, før vi skal sejle de sidste to sejladser i morgen fredag, forklarer Claus Høj Jensen til minbaad.dk.

Onsdag blæste det 11 m/sek. og i dag har det blæst mellem 8 til 10 m/sek. fra vest. Noget der plejer at passe det stærke danskerhold, men fredag drejer vinden til sydøst og dropper til 3 til 6 m/sek.

- Den vindretning kender vi ikke hernede, men vi gør som vi plejer, starter på midten og så sejler vi bare, forklarer 48-årige Claus Høj Jensen, der har to førstepladser undervejs. Dårligste placering er en 4. plads.

content-loader
content-loader
content-loader