Gå til hoved-indhold
Det var her i Snaptun Lystbådehavn, at to sejlere foretog en civil anholdelse. Foto: visitjuelsminde.dkHavne
Det var her i Snaptun Lystbådehavn, at to sejlere foretog en civil anholdelse. Foto: visitjuelsminde.dk

Sejlere foretog civil anholdelse af tyve i Snaptun Lystbådehavn

Det førte til, at to litauere nu er idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde, fortæller Politiet.

Af Troels Lykke |

Mandag blev to litauere ved retten i Horsens idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde i december 2018.

De har været fængslet siden den 10. december 2018.

Civil anholdelse

Litauerne erkendte sig skyldige i fire indbrudstyverier og et forsøg, skriver politi.dk.

Sidstnævnte fordi ejeren af en sejlbåd kom til stede og forhindrede indbruddet, og sammen med en anden bådejer, som han havde tilkaldt, foretog en civil anholdelse af tyvene. Politiet kom efterfølgende til stedet og overtog.

Den ene af litauerne kunne i retten i dag ikke huske, at de havde været på den ene af bådene og stjålet ting herfra, hvorfor det kun var den anden, der blev dømt i dette forhold. Ellers blev de dømt for at have begået indbruddene i forening.

Udvist i seks år

Begge arbejdede her i Danmark, men udover det har de ingen tilknytning til landet, hvorfor dommeren fulgte anklagemyndighedens påstand om udvisning med indrejseforbud i seks år.

Begge modtog dommen og de blev fortsat varetægtsfængslet, så de kan overgå direkte til afsoning og efterfølgende udvises.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Mika Nissen.

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites