Gå til hoved-indhold
Det var her i Snaptun Lystbådehavn, at to sejlere foretog en civil anholdelse. Foto: visitjuelsminde.dkHavne
Det var her i Snaptun Lystbådehavn, at to sejlere foretog en civil anholdelse. Foto: visitjuelsminde.dk

Sejlere foretog civil anholdelse af tyve i Snaptun Lystbådehavn

Det førte til, at to litauere nu er idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde, fortæller Politiet.

Af Troels Lykke |

Mandag blev to litauere ved retten i Horsens idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde i december 2018.

De har været fængslet siden den 10. december 2018.

Civil anholdelse

Litauerne erkendte sig skyldige i fire indbrudstyverier og et forsøg, skriver politi.dk.

Sidstnævnte fordi ejeren af en sejlbåd kom til stede og forhindrede indbruddet, og sammen med en anden bådejer, som han havde tilkaldt, foretog en civil anholdelse af tyvene. Politiet kom efterfølgende til stedet og overtog.

Den ene af litauerne kunne i retten i dag ikke huske, at de havde været på den ene af bådene og stjålet ting herfra, hvorfor det kun var den anden, der blev dømt i dette forhold. Ellers blev de dømt for at have begået indbruddene i forening.

Udvist i seks år

Begge arbejdede her i Danmark, men udover det har de ingen tilknytning til landet, hvorfor dommeren fulgte anklagemyndighedens påstand om udvisning med indrejseforbud i seks år.

Begge modtog dommen og de blev fortsat varetægtsfængslet, så de kan overgå direkte til afsoning og efterfølgende udvises.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Mika Nissen.

content-loader
content-loader
content-loader