Gå til hoved-indhold
Det dyrere udstyr sad fortsat i båden efter tyveriet. Foto: Tom AndersenKort Nyt
Det dyrere udstyr sad fortsat i båden efter tyveriet. Foto: Tom Andersen

Atypisk tyveri: Seks ruder stjålet fra en Albin Vega

Ukendte gerningsmænd er brudt ind i sejlbåd i Vordingborg. Intet dyrt elektronik er forsvundet. - Det må være bestillingsarbejde, mener ejeren.

Af Sara Sulkjær |

Seks ruder, en sejlpose og en lygte. Det er alt, gerningsmændene har taget med sig efter et indbrud i en Albin Vega i Vordingborg Nordhavn i sidste weekend: 

- Det må være bestillingsarbejde, ruderne passer kun i en Vega. Det er rigtigt surt og uforståeligt, fortæller ejer af Vegaen, Tom Andersen til minbaad.dk. 

Politiet har fundet DNA-spor 

Det var da også en overrasket sejler, der efter at have modtaget et opkald fra havnefogeden kunne sætte kurs mod sin båd på bro nummer ét:

- Jeg troede egentlig ikke på det. Da det viste sig at være sandt, blev jeg faktisk ked af det, jeg er glad for vores båd, understreger sejleren, der efterfølgende kontaktede politiet. 

Et politi, der sidenhen har lagt vejen forbi sejlbåden for at indsamle DNA-spor. Om ruderne, der er fra Ö-Metal og af aluminium, nogensinde vender tilbage til sin rette ejermand er dog tvivlsomt. 

Indbrud har taget tid 

Det er ikke kun sejlads i et fantastisk sommervejr, Tom Andersen går glip af. Også den årlige ferietur kan være i fare. 

- Der er sandsynligvis lang leveringstid på ruderne, så måske bliver det sommerferie i land, fortæller sejleren ærgerligt, mens han her en uge senere fortsat undrer sig over det mærkværdige tyveri: 

- Aner ikke, hvordan man kan finde på at bryde ind i en Vega og skrue seks vinduer ud. Det har taget tid, slutter sejleren, der nu tålmodigt må vente på produktionen af seks nye Vega-ruder. 

En lappeløsning med gaffatape skal holde vandet ud af båden, indtil de nye ruder er klar. Foto: Tom Andersen

content-loader
content-loader
content-loader