Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Har man lyst til at blive hængende efter sejladsen, kan der reserveres bord i Café Dragør Sejlklub ved direkte henvendelse til caféen. Foto: Saltholm Rundt

Hver femte deltager får præmie i Saltholm Rundt - højest 50 både til start

Dragør Sejlklub åbner dørene til Saltholm Rundt, også kendt som Dragør 2Star, lørdag den 1. juni. Deltagerne, der opdeles i tre felter, har gode chancer for at vinde præmie efter de 22,5 sømils sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerne på østkysten kan se frem til 22,5 sømils hyggelig kapsejlads på Øresund, når Dragør Sejlklub i samarbejde med Café Dragør Sejlklub den 1. juni har Saltholm Rundt, ligeledes kendt som Dragør 2Star, på programmet.

Højest 50 både kan stille til start i sejladsen, der byder på tre felter for henholdsvis single-, double- og cruising-sejlere.

Her sejles sidstnævnte løb, modsat de to foregående, med så stor en besætning som ønsket, ligesom gyldigt målerbrev ikke er et krav.

For hver femte båd, der melder sin ankomst på startlinjen, stiller klubben en præmie på højkant, hvorfor op til ti præmier kan deles ud ved den efterfølgende præmieoverrækkelse, hvor øl og snacks ligeledes vil være på bordet.

Omsejlingsretning findes på dagen

For de morgenfriske sejlere er det muligt at hente sejladsbestemmelser og banekort i kapsejladsens bureau på 1. sal i Dragør Sejlklub fra kl. 8.30 på kap-dagen, hvorefter det officielle skippermøde venter foran klubhuset en halv time senere. 

Ligesom sejlerne først på selve løbsdagen får banekortet i hånden, må de også på denne dag indstille sig på at tilrettelægge den endelige taktik.

Alt efter vejrhold beslutter dommeren her, hvorvidt der skal sejles bag- eller styrbord om Saltholm.

Allerede fredag den 31. maj kan deltagerne gratis kaste fortøjningerne i havnen, hvor de frem til søndag den 2. juni kan ligge uden at betale gebyr.

Tilmelding er online

Et gebyr må hver besætning til gengæld slippe for at modtage et startnummer til sejladsen. 300,00 kroner kan derfor overføres til klubbens konto i Sparekassen Sjælland, reg.nr. 0586, kontonr. 0000108330 ved registrering, hvor bådens navn og sejlnummer skal oplyses.

Selve tilmeldingen foretages via www.manage2sail.com, hvor sejladsen findes under Dragør Sejlklub.

Omkring en uge forud for sejladsen vil det på samme site være muligt at downloade sejladsbestemmelserne, ligesom deltagerliste, fotos og resultater vil blive offentliggjort på websiden.

content-loader
content-loader
content-loader