Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser Anders Dylovs Matcher 31 ud. Foto: Dylov

Matcher 31 med Dylov vinder Saltholm Rundt overalt

31 både sejlede 25 sømil Saltholm Rundt fra Langelinje Sejlklub i København i 6 - 8 m/sek. i lørdags. Anders Dylov giver rapport fra vinderbåden, en Matcher 31.

Af Troels Lykke |

Det er årets store begivenhed i Langelinje Sejlklub sejladsen ”Rundt om Saltholm” også kaldt SRC, fortæller Anders Dylov, skipper på Matcher 31.

31 både deltog og mere end 140 deltagere til festen var det som blev meldt ud på skippermødet. Det var valgfrit om man vil sejle med spiler og tilhørende målereduktion.

Spiler må sættes - efter startlinjen

Vi valgte med spiler og de lokale reglerne foreskriver, at man først må sætte den efter passage af startlinjen!

Det opfyldte vi til fulde, med en perfekt start ved det nordlige mærke, hvor vi gik over starten i skudøjeblikket og straks satte spileren.

Vi nærmest røg ud af startblokken og stak af fra hele feltet, vi skulle styrbord rundt om Forterne og Saltholm, det tog den store X-41 over 10 minutter før den lå på linje med os og Pinja på 47 fod kom først forbi os efter Flakfortet.

Den nye spiler er også super god at skærer med og den trækker rigtig fint hele tiden. Lady Marion, Luffe 40, med Mads Korsgaard, sloges vi med hele turen rundt.

Han kom først forbi os under Øresundsbroen, men vi holdt fast og han kom blot ét minut før os i mål ved Trekroner Fortet!

Topfart 11,2 knob

Taktikken var at holde fuld fart i båden hele tiden, presse os selv og grejet til max, vores gennemsnitsfart var 7,2 knob!

Topspeed var 11,2 knob og spileren blev håndtrimmet konstant af Niels, som var glad for at være på vandet igen. I det hele taget en super god team indsats.

Da vi kom i mål var Niels og Jon så kække, at de ville spille et stykke musik før præmieuddelingen.

Sækkepibe og trompet

De hentede deres instrumenter og kl. 17:30 kom der sækkepiben og trompetmusik ud af Langelinje Sejlklubs lokaler, så folk stimlede sammen. Det var noget de ikke lige havde set komme de glade sejlere.

En meget fin og flot sejlerdag og festmiddag samt med liveband og dans efterfølgende. Mine gaster var Jens, Simon, Niels Sækkepibe, Jon, Sari og Anders, skriver fotograf og filmmand Anders Dylov.

Resultater:

langeliniehavn.dk/cms/clublangeliniehavn/ClubImages/SRC%202016%20resultater.pdf

Dylov til venstre får præmie - igen. 

Spiler må først sættes efter startlinjen. Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader