Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- For snart tre år siden kom en ændring af regel 69, så den nu allerede gælder ved upassende opførsel og ikke kun ved groft brud på god sportsånd, forklarer Jesper Wilken. Foto: Horsens Sejlklub

Lednings-sagen: Hellerup-sejlere skal ikke tage det tungt med Regel 69

Regelekspert Jesper Wilken mener godt nok at det at adskille faste installationer i en fremmed klubs lokaler, er upassende adfærd iht. Regel 69, men han mener også, at det ikke noget der giver yderligere straf i Dansk Sejlunions Regel & Appeludvalg.

Af Troels lykke |

Regelekspert Jesper Wilken forklarer om nuancerne i Regel 69 i en tråd på minbaad.dks facebook-side i sagen om fire unge Hellerup-sejlere, der fik en Regel 69.2, umiddelbart fordi de glemte at samle to ledninger i et klublokale i Horsens Sejlklub.

Jesper Wilken, mangeårig opmand til matchrace og andre stævner, forklarer:

- Ud fra de oplysninger afgørelsen giver og artiklen her så må det være regel 69.1(a) der er straffet efter. "En deltager må ikke udvise upassende opførsel". Upassende opførsel er f.eks brud på gode manere m.m. som beskrevet i regel 69.1(b), forklarer Wilken og mener at det bestemt er upassende adfærd at skille to ledninger ad i et klublokale uden at samle det igen.

- I min bog er det at adskille faste installationer i en fremmed klubs lokaler, upassende adfærd. Det gør det ikke bedre at man forlader stedet uden at bringe det i orden med det samme. Protestkomiteen virker også til at have den opfattelse af at det er en mindre, men strafbar handling. Havde de opfattet det som en alvorlig handling, var hele besætningen blevet smidt ud af hele stævnet, forklarer Wilken.

Ingen yderligere straf

Alle sejlere skal indberettes til Dansk Sejlunion når de får en Regel 69 straf, men i denne sag vil der sandsynligvis ikke ske mere, vurderer regeleksperten.

- Alle der bliver straffet efter regel 69 skal indberettes til Dansk Sejlunion, men ofte skriver protestkomiteen også en anbefaling til om der skal straffes yderligere. I denne sag er mit gæt at anbefalingen er ingen yderligere straf.

Regel 69 er nu også upassende opførsel


- Til dem der mener at regel 69 brud er brud på god sportsånd, kan jeg oplyse om at der for snart tre år siden kom en ændring af regel 69, så den nu allerede gælder ved upassende opførsel og ikke kun ved groft brud på god sportsånd, forklarer Jesper Wilken.

content-loader
content-loader
content-loader