Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De blive Appel- og regeludvalg i Dansk Sejlunion, der skal tage stilling til lednings-sagen. Jan Stage fra Aalborg er formand for udvalget. Foto: Horsens Sejlklub

Lednings-sagen: Info om de fire sejlere, der skilte to ledninger ad, trækker ud

- Så længe en sag er i proces vil vi ikke kommentere på dens indhold. Først efter afgørelsen tager vi stilling til, hvad der kan kommunikeres til offentligheden om sagen, forklarer direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche om lednings-sagen ved J/70 DM i Horsens.

Af Troels lykke |

Protestkomiteen i Horsens, anført af jury-formand Paw Hagen fra Horsens, kom frem til at Hellerup-sejlere ved J/70 DM i år, havde skadet sejlsportens omdømme ved deres handlinger, samt udvist upassende adfærd.

Det vi ved om sagen

Det eneste vi ved om sagen er fra de fire sejleres side, hvor vi af omveje har fået følgende info fra lednings-sagen:

De besætningen skulle lægge sig til at sove kan de ikke slukke loftlampen, som skinner kraftigt på sejlerne, der derfor vælge at skrue pæren ud af lampen, men det viser sig at være en LED-strip, der sidder i lampen. Derfor piller de kabelskoen/ledningen ud af lampen for at slukke den.

De de fire drenge vågner næste morgen er der lyst og de husker derfor ikke at forbinde ledningerne igen. I mellemtiden har Horsens Sejlklub fået en elektrikker på til at samle ledningerne, noget Hellerup-sejlerne betaler for.

Dertil kommer at fire tasker står henne i et hjørne, lyder den foreløbige forklaring som minbaad.dk er kommet i besiddelse af.

Disse handlinger har siden ført til ovenævnte Regel 69-sag, som juryen i Horsens mener 'har skadet sejlsportens omdømme ved deres handlinger, samt udvist upassende adfærd.'

Det har givet en del debat om at man i Horsens Sejlklub går i meget små sko. Det store spørgsmål er derfor? Ligger der mere i sagen? Er der fx blevet råbt eller er nogen blevet truet eller er to adskilte ledninger bare nok til at helvede bryder løs, når der sejles i Horsens?

De fire sejlere reagerer heller længere ikke på minbaad.dks henvendelser, og stævneleder i Horsens Sejlklub, Jacob Nicolajsen, var tavs om sagen fra start, som også jury-formand Paw Hagen var det.

Vi har derfor kontaktet Dansk Sejlunion om de kan bidrage til sagen.

Dansk Sejlunion: Vi kommenterer ikke når sag kører

I Dansk Sejlunion bekræfter direktør Christian Lerche, at unionen har modtaget en rapport om regel 69-sagen fra Horsens, men han forklarer, at det kan trække ud med oplysninger fra sagen ved J/70 DM i Horsens, hvor fire unge sejlere er på anklagebænken, og hvor de allerede blev dømt ude af første sejlads.

- Så længe en sag er i proces vil vi ikke kommentere på dens indhold. Først efter afgørelsen tager vi stilling til, hvad der kan kommunikeres til offentligheden om sagen. Der vil være flere forskellige hensyn at tage - både sejlernes, sportens og offentlighedens interesser. Jeg tænker, at vores fokus vil være på at kommunikere det, der er læren af sagen, forklarer Christian Lerche til minbaad.dk.

Om tidshorisonten for hvornår offentligheden får mere kendskab til sagen er der ikke meget at sige.

- Jeg kan ikke sige noget om udsigten for behandlingen i Appel- og regeludvalg. Udvalget skal give sagen og sejlerne en fair og ordentlig behandling, og det er selvfølgelig i konflikt med ønsket om en hurtig afgørelse og kommunikation. Vi kan selvfølgelig ikke fra administrationens side påvirke udvalgets arbejde eller proces, forklarer Christian Lerche.

Sejlerne fra Hellerup Sejlklub, har i øvrigt, som i enhver anden protestsag, 15 dage til at appellere jf R2.1, hvis de mener, at protestkomitéens afgørelser eller dens fremgangsmåde var ukorrekte.

content-loader
content-loader
content-loader