Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Masser af stemning på bådene, hvor der også var et par uheld med ødelagte sejl. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup

X-Yachts-sejlere kæmpede i pust på 20 m/sek. i 40 års jubilæums-sejlads

”De store drenge” ved X-Yachts Gold Cup 2019 - over 50 fods-klassen - havde en bane på i alt 38 sømil, som strakte nordpå til øen Brandsø. De mindre både sejlede 27 sømil i Det Sydfynske Øhav, mens tursejlerne kun sejlede 18 sømil. I dag sejles igen.

Af Troels lykke |

Lørdag morgen vågnede X-Yachts-sejlerne til solskin og let brise - men med et vejrskifte i sigte.

Sejlerne lavede de sidste forberedelser på deres både; rigge sejl, plotte GPS’en og en taktiksnak, inden afgang til banen ud foran Haderslev Fjord, fortæller X-Yachts til pressen.

Som perler på en snor sejlede de tålmodigt efter hinanden for at sejle 8 sømil ud mod kapsejladsbanen på Lillebælt.

Og strategien ombord på holdene var klar:

- Vinde starten, sejle så hurtigt vi kan og bare nyde det, som skipperen ombord på sin nye Xp 55, Lin Bi Lan Karl-Thomas Neumann, sagde.

Meget vind og fart rekorder

Ved frokosttid skiftede vejret og bragte lidt regn og ekstra vind. Sejlerne rapporterede vindmålinger på op til 40 knob i nogle af vindstødene, hvilket betød fartrekorder om bord på de kapsejlende X’ere.

- Vi så 17,5 knob på farten derude i dag, så for vores båd er det ret godt. Det var fedt og intenst, sagde taktikeren Jesper Radich ombord på den tyske X-41 Sportsfreund.

Langdistancebane

X-Yachts-sejlerne blev sendt ud på en langdistancebane i Det Sydfynske Øhav, hvor Sport A- og B-klasserne sejlede på en 27 sømil lang bane.

Family A-klassen blev sendt ud på bane på 18 sømil, og de lidt større både i Family B-klassen havde yderligere 6 sømil på deres bane.

”De store drenge” ved X-Yachts Gold Cup 2019 - over 50 fods-klassen - havde en bane på i alt 38 sømil, som strakte sig længere nordpå til øen Brandsø.

X-79 viser ekstraordinært mod

Et hold, der blev hædret med klapsalver tilbage i havnen sent på eftermiddagen, var fire tyske sejlere ombord på X-79’en Joey. Besætningsmedlemmet Peter Knauf forklarer:

- Vi var tæt på at synes, der var for meget vind, men vi stolede på båden og fortsatte med at kæmpe og fortalte os selv: Okay nu gennemfører vi!" Vi var den sidste båd over målstregen, men vi var så glade, at vi gjorde det.

Ejeren af ​​båden, Horst Krapohl, tilføjer:

- Det var en fantastisk følelse at sejle denne båd, og i dag er den som bedst. Vi leverede en super holdindsats om bord, og jeg er så glad for, at vi kæmpede os i mål.

Jubilæum i sejlernes ånd

Dette års X-Yachts Gold Cup fejrer også værftets 40 års jubilæum. At sejle rundt om nogle bøjer og socialisere på land er den bedst tænkelige måde, en sejler kan deltage i en fødselsdagsfest.

- Vi er kommet her og er en del af denne fejring, og jeg er meget glad for at deltage i dette meget ikoniske event. Dejligt at opleve Danmark på denne måde, smilede Miguel A. Gonzales fra Chile, ejer af X-55 Mardivino.

Da X-Yachts har været vært for Gold Cuppen i utallige år, giver det kun mening at slå de to begivenheder sammen her i 2019.

- For os handler det om fællesskabet. Vi vil fejre vores jubilæum sammen med vores kunder og have denne begivenhed, så sejlere kan mødes og hygge sig, siger Kræn Brinck Nielsen, direktør for X-Yachts, mens han nyder en varm kop kaffe på land efter sejladserne.

Se masser af fotos fra lørdagens sejlads i Lillebælt 

content-loader
content-loader
content-loader