Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den nyrenoverede X-79er står her ved siden af den spritnye X 4.0, der allerede er solgt 8 af. X-79eren har ikke blot vækket opsigt hele dagen, men er også symbolet for hvad X-Yachts har produceret gennem de sidste 40 år, fortalte X-Yachts ejer, Ib Kunøe. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup
Kapsejlads
X-Yachts ejer Ib Kunøe byder velkommen til sejlerne. Han deltager selv i sin X 4.3 med X-Yachts CEO, Kræn Nielsen, som gast. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup
Kapsejlads
Kapsejlads
Her festes hos X-Yachts i Haderslev de næste par dage. Foto: Frederik Sivertsen/X-Yachts Gold Cup

1.000 sejlere fra 15 lande til X-Yachts Gold Cup i Haderslev - X 4.0 vises frem

Sejlere fra nær og fjern er nu ved X-Yachts' værft i Haderslev for at sejle det traditionsrige X-Yachts Gold Cup, der i år ligeledes markerer værftets 40-års jubilæums. Lørdag og søndag sejles på en cruising- og kapsejladsbane. Se den nye X 4.0 og en renoveret X-79er.

Af Troels lykke |

Der sprudlede af forventningsfyldt stemning på kajen foran X-Yachts' værft fredag på førstedagen af dette års Gold Cup.

Overalt på havnen var der sejlere, der klargjorde både og nød fællesskabet i det gode vejr for at slutte dagen af med åbningsceremoni samt middag, fortæller X-Yachts til bådpressen.

De næste to dage, lørdag og søndag, vil byde på kapsejlads i Lillebælt, ud for Årøsund samt festligheder om aftenen tilbage på X-Yachts' værft i Haderlev.

X-Yachts fik Haderslev på verdenskortet

Det er første år, at X-Yachts afholder Gold Cuppen ved deres værft i Haderslev.

- X-Yachts har været med til at gøre Haderslev kendt i hele verden, fortæller Haderslevs borgmester Hans Peter Geil under åbningen, og byder alle sejlere velkommen til byen.

Stævnet er det hidtil største stævne i X-Yachts Gold Cups historie med 1000 sejlere ombord på 109 X-Yachts fra både nær og fjern.

Ud over de danske deltagere har sejlere fra eksempelvis fra Chile, Japan, Finland, Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige og Norge taget vejen forbi jubilæumskapsejladsen.

Den røde båd/tråd

Foran X-Yachts' værft bliver man mødt af en nyrenoveret, smuk og rød X-79 på trailer – X-Yacht nr. 1.

Båden har ikke blot vakt opsigt hele dagen, men er også symbolet på, hvad X-Yachts har produceret gennem de sidste 40 år.

Vi har holdt DNA’et i vores design og været med til at skabe fantastiske sejlads- og tur-egenskaber, siger Ib Kunøe, ejer af X-Yachts i Gold Cuppens åbningstale.

- Der er noget specielt mellem os X-ejere – man hilser ligesom lidt specielt på hinanden – der er noget familiært over os, siger sejleren Peter Hansen fra Bogense, der sammen med sin besætning på Vandhunden nød en drink i cockpittet i eftermiddagssolen tidligere i dag. 

Kapsejlads for alle

De deltagende både er delt op i to familieklasser og to sportsklasser samt en over 50-fodskategori.

Familien Forma fra Holland med Far Diederik og datter Mia på otte år har lavet et familie-team og sejler i deres nyanskaffede X 4.6 Lazy Fox.

- Vi glæder os meget til at deltage i familieklassen og have en god tid sammen på vandet, siger Diederik.

Otteårige Mia vil i weekenden være ansvarlig for tidtagningen i starterne og hjælpe med at sejle båden.

KDY & HSC

Kongelig Dansk Yachtklub, som har været vært for X-Yachts Gold Cuppen de seneste mange år, står atter for kapsejladserne på vand - i år i samarbejde med Haderslev Sejl Klub.  

- Jeg ønsker alle et fantastisk stævne på et fantastisk sted, fortæller stævneleder Lars Ive fra KDY.

content-loader
content-loader
content-loader