Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selvom Otto Strandvig, DEN 21, snuppede den samlede sejr i Dragør, er Frank Hansen, DEN 1, her foran den dygtige Finn-sejler. Foto: Tobias Elkær
Kapsejlads
De samlede resultater fra Dragør Mesterskab

Finn: Strandvig vinder Dragør Mesterskab efter utraditionelt søndagsvejr

Vind, strøm og sol holdt søndagsfri under weekendens stævne i Dragør, hvor hele 27 sejlere var til start. Klassens suveræne dansker, Otto Strandvig, viste endnu engang sin styrke, mens svenske Peter Overup og den lokale Dragør-sejler Michael Staal tog sølv og bronze.

Af Sara Sulkjær |

Traditionerne er mange omkring det populære Finnjollestævne, Dragør Mesterskab.

Siden jollen fik sin renæssance i slutningen af 1990’erne, har stævnet været gennemført mere end en snes gange, hvilket har affødt 

Fire vigtige sejladser

Blandt traditionerne er solskin, 4-6 m/s vind og strømfyldt farvand.

En tradition, der blev fastholdt under lørdagens sejladser, men udeblev søndag, hvor deltagerne måtte kigge langt efter både vind, strøm og sol.

Så meget desto bedre var det, at lørdagen tillod afvikling af fire svære og fair sejladser, hvor vinden varierede i styrke og retning. En kompetent baneledelse sørgede for mærkeflytninger, således at kvaliteten af sejladserne var i top.

Fem svenskere i top-10

Med fire gennemførte sejladser kom der ikke en fratrækker i spil for resultatet, hvilket flere deltagere efterfølgende kunne ærgre sig over.

Ikke desto mindre betød de få sejladser, at de fem fremmødte svenskere alle var at finde i top-10, mens Otto Strandvig, Michael Staal og Frank Hansen formåede at holde svensken stangen.

Vinder af stævnet blev således Otto Strandvig, KDY, foran Peter Overup, Malmø, med Michael Staal, Dragør Sejlklub, på tredjepladsen.

Frank Hansen, ligeledes Dragør Sejlklub, var tredjebedste dansker på en samlet syvendeplads i stævnet.

Kartoffelsalat ad libitum

Efter sejladserne kunne det rekordstore felt på 27 joller gå ombord i grillpølser og molebajere, ligesom der lørdag aften blev serveret entrecote og kartoffelsalat ad libitum. 

Her betød det gode vejr, at middagen kunne nydes i flotte rammer på Dragør Sejlklubs terrasse.

Næste begivenhed for den danske Finnjolle-fleet er Flæske Cup den første lørdag i oktober, som i år er henlagt til Veddelev Bådelaug. 20 joller har indtil videre meldt deres ankomst.

content-loader
content-loader
content-loader