Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En situation fra DM 2018, hvor der blev byttet om på føl- og mentor-rollerne. Her er det Henrik Mikkelsen fra Veddelev Bådelaug i forgrunden, mens tyske Michael Klügel kæmper i vandet. Foto: Nikolaj Schwaner

Erfarne Finn-sejlere vil coache de nye under Dragør Mesterskab

Værdifuld viden og erfaring gives videre til de senest tilkomne sejlere i Finnjolleklassen, når rekordmange deltagere mødes til Dragør Mesterskab den 7.-8. september. Initiativet har blandt andet betydet, at over 50 sejlere i dag er skrevet på klubbens medlemsliste.

Af Sara Sulkjær |

Selvom DM-revanchen er afblæst ved Dragør Mesterskab med Bo 'vini-vidi-vici' Teglers manglende deltagelse, er kursen sat mod et flot og spændende stævne på Amager.

Hele 27 joller er således meldt til start ved weekendens event, der byder på solskin, 5-6 sekundmeter og et solidt mandskab til gennemførelse af sejladserne med bane- og holdleder Kim Pedersen i spidsen.

En hjælpende hånd

Blandt de rekordmange deltagere er også fem svenske, ligesom flere mere eller mindre uprøvede Finnjollesejlere vil vove sig mod startlinjen.

Her - såvel som før og efter sejladserne - kan de nye deltagere se frem til at modtage god vejledning fra klassens eksperter, idet klubben gentager sin føl-mentorordning. 

Et samarbejde mellem deltagerne, hvor de mindre erfarne sejlere hjælpes og coaches gennem stævnet af de rutinerede.

- Fokus er meget mere på, at alle deltagere i løbet af weekenden får lagt viden og erfaring om Finnjollesejlads på deres fundament. Det er et af de initiaver, der har givet tilgang til Finnjolleklassen, forklarer Michael Staal, bestyrelsesmedlem i Dansk Finnjolle Klub.

Medlemmer fejres

Ikke kun vinderne på banen er der anledning til at fejre i Dragør.

Også klubbens medlemstal er skudt i vejret, hvilket formand Jens Kristian Andersen vil annoncere ved lørdagens generalforsamling. 

For første gang i historien kan klassen prale af at have mere end 50 betalende medlemmer under sine vinger. Noget, som efterfølgende fejres med en traditionel grillet entrecote med tilhørende kartoffelsalat.

content-loader
content-loader
content-loader