Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Min reservespiler var temmelig fugtig, men i starten af april kom den op at tørre på en ret effektiv måde. Fotos: Troels Lykke
Redaktøren
Der kom lidt mere styr på tørring af den gamle 80er-spiler, der her ryster al fugten af sig.
Redaktøren
Min lanterne er igen-igen gået i stykker. Nu MÅ jeg altså købe en Lopo-light, der kan tåle at man jokker på den.
Redaktøren
Vi glæder os til igen at sejle til Ærøskøbing og andre øer i det sydfynske. Det bliver nok også til en tur til Tyskland i den lille primitive Drabant 24.

Uegnet som bådejer med 40 liter regnvand i Drabant 24 - der var i vandet hele vinteren

Jeg er egentlig uegnet til at have en båd. Jeg sjusker med vedligeholdesen og bruger for lidt tid på min Drabant 24, der var i et fugtigt forfald, da jeg besøgte båden i Ballen Havn ved Svendborg forleden. Spiler, hynder, gardiner og andet var alt for fugtigt, og batteriet var helt fladt.

Af Troels lykke |

Afladet batteri. Intet udslag på strømindikatoren. En irriterende person havde fjernet strømkablet fra strømstanderen på broen, hvor ubetænksomt.

Måske overlever mit batteri ikke. Heller ikke batteriet til min selvstyrer.

Men det er jo min egen skyld, har besøgt min Drabant 24 for lidt. Jeg bor i Aarhus, og båden er i Ballen Havn ved Svendborg. Et super sted at have sin turbåd liggende, men upaktisk langt væk og farligt når jeg ikke får passet på båden om vinteren.

Ta' nu den båd på land

Poul Oddersborg, der har sin 22 fods racer liggende i havnen, sagde på bådudstillingen i Fredericia: "Troels, du skal tage din båd på land". Det må jeg gøre næste år, hvis jeg kan have båden stående med rig på. Jeg har ikke tid til at afmontere den.

Jeg har jo også en H-båd at passe på i Aarhus og et billigt sommerhus på Langeland, jeg nu også skal pleje. Jeg har for travlt, men jeg elsker mine gamle både, som jeg har stor fornøjelse af.

Min håndværker-far på 78 år er da også bekymret for min Drabant 24'ers tilstand. Han holdt tidligere øje med båden, da den lå i Kerteminde, hvor han bor tæt på, men nu har han næsten opgivet tilsynet.

Nå, men kæresten Karin og jeg fik tømt båden for regnvand, og det ser ud til, at hynderne overlever. Jeg har ikke plads til dem hjemme i rækkehuset. Vores nye, hvide gardiner var også lidt jordslåede. Dem har vi nu fået vasket. Næste år skal de med hjem.

Al sejlertøjet er heldigvis hjemme og flere af de nye sejl, men storsejlet overlevede på bommen, godt gemt bag en bompresenning. Men storsejlet skulle jo have været afmonteret.

Springer bundmalingen over

Jeg tror, jeg springer bundmalingen over i år. Faktisk kan mange både godt nøjes med at blive bundmalet hvert andet år, fortalte Søren Buhl fra Horsens Yachtværft til mig i denne vinter. Men båden skal op, så bunden kan blive renset, selvom jeg var i vandet i efteråret og rense den med en kost.

Jeg overvejer at få lavet centerløft i båden, så jeg selv lige kan hive Dagmar D op i en kran. 

Men flov, det er jeg. Båden er blevet forsømt, men heldigvis har fribordet det fint. Båden blev nemlig sprøjtemalet for fem år siden, og med en enkel vask skinner fribordet igen. Dejligt, at jeg ikke skal kæmpe med det uregerlige gelcoat, hvor du skal polere i dagevis.

Uegnet - må vågne op

Men uegnet til at være bådejer i en alder af 55 år. Jo, det har jeg vidst været denne vinter. Det er en ommer. Jeg må lige vågne op til næste vinter.

Jeg har nemlig ingen planer om at købe en større båd de næste 4-5 år, så længe min kæreste gider tisse i en spand, når vi sejler. Små både giver stor sejlglæde. 

Glemte lige at fortælle, at min påhængsmotor nok skal have service. Gearskifteren gik stramt hele sommeren 2018. 

God forårsklaring

Troels

Den uegnede

content-loader
content-loader
content-loader