Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
EM var præget af frisk vind. Stævnet og stævneleder Flemming Clausen får ros af den danske topsejler i 505, Jan Saugmann. Fotos: Christian Gossmann, www.chrisgossmann.de
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

505-EM var en succes for Sønderborg Yacht-Club - men ikke for danskerne på banen

Trods tordenbyger og kæmpe vindspring lykkedes det Sønderborg Yacht-Club at holde et super 505-EM for 75 joller, men Bojsen-Møller brødrene og Saugmann og Ernst sluttede lige udenfor top 10. Jan Saugmann forklarer til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Jørgen og Jacob Bojsen-Møller sluttede nummer 11 ved EM i Sønderborg, der sluttede forleden. På en 13. plads kom Jan Saugmann og Jacob Ernst, mens et britisk hold vandt EM, viser resultatlisten.

Jan Saugmann, hvordan klarede den sønderjyske klub at være værter for EM med 75 505 joller?

- Først og fremmest skal Sønderborg Yacht Club (SYC) have stor ros for arrangementet. Det spillede max både på land og til vands, med gode sejladser (vejrforholdene taget i betragtning) og hyggeligt aftersail og sociale arrangementer. Så stor tak til alle involdverede fra SYC.

Men danskerne var langt fra top 10 ved dette EM, hvorfor det?

- Du har helt ret i at Danmark ikke rigtig var tæt på på podiet. Vi har fået et par lærerstreger i løbet af sæsonen. For Jacob "Sonny" Ernst og mit vedkommende har træningsindsatsen simpelthen ikke været tilstrækkelig. Jacob har haft lidt for travlt med arbejdet, så der har været for mange aflyste træninger.

Hvad skal der til før I rykker frem. Du har trods alt vundet VM to gange tidligere i klassen?

- Hvis vi danskere skal længere frem i feltet skal vi have mere system på træningerne, sådan at der er flere både på vandet samtidig, og ikke blot sejler en aftentur hver for sig, fortæller Saugmann.

Gast vejede 20 kilo for lidt

Om sejladserne forklarer han.

- Sejladserne i Sønderborg blev sejlet primært i hård vind, og det er ikke lige Sonnys og min kop te. Vi mangler simpelthen vægt på wiren. Når man kigger ned over top 10, er alle gaster i ca. 100 kilo klassen, hvor Sonny er lige over 80 kilo, og det kan mærkes. Med den fysiske forskel in mente er vi ret godt tilfredse med vores resultat.

Stævnet bød også på store vindspring.

- I øvrigt var stævnet præget af den ene tordenbyge ned over banen efter den anden, som gav lidt taktiske udfordringer, med 50 graders vinddrejninger, som gjorde at man nogle gange var kommet lidt på en fløj, og så derfra skulle til at krydse op imod mærket, hvor man ellers troede at man var ved at være på layline, slutter Saugmann.

Se prof-video fra stævnet

Se flere videoer her

content-loader
content-loader
content-loader