Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mere end 45 sejlere på tværs af optimist-, europa-, laser- og Zoom8 joller sejler i Lillebælt om vinteren. Privatfoto

Stor succes med fælles vintertræning i Lillebælt

Samarbejde er vejen til vækst i ungdomsrækkerne, hvis man spørger ungdomsafdelingerne i Kolding Sejlklub, Fredericia Sejlklub og Skærbæk Bådeklub. Et fælles vintertræningskoncept er vokset knap 100% siden sidste år.

Af Troels lykke |

Der er høj kvalitet og intensitet i den fælles vintertræning i Lillebælt, der 16 lørdage fra tidlig november til ultimo marts selv på en dag med lavt fremmøde samler mere end 30 joller på træningsbanerne.

På land deles forældrene om opgaverne med forplejning og alt det praktiske, fortæller klubberne til Minbaad.dk om projektet for mere end 45 sejlere på tværs af optimist-, europa-, laser- og Zoom8 joller.

“Konceptet går i sin enkelthed ud på, at hver klub er ansvarlig for afviklingen af seks lørdage, hvorefter hele karavanen af sejlere rykker videre. Det betyder sejlerne har glæde af træning i store felter og knytter stærke sociale bånd på tværs af klubberne vinteren igennem, samtidig med, at ”Tordenskjolds-soldater” kan fokusere energien på lørdagene i egen klub og dermed få en fortjent vinterpause resten af tiden” fortæller Henrik Olesen, ungdomsformand i Kolding Sejlklub.

Hver klub står for infrastruktur

Hver klub er ansvarlig for at stille den nødvendige infrastruktur til rådighed når karavanen kommer forbi og afholde omkostninger til forplejning, trænere mv.

Der afvikles to træningspas hver lørdag afbrudt af varm frokost på land og afsluttes med boller og kakao samt uddeling af ”fighterpokalen”, en ugentlig vandrepokal der gives til den sejler, der har kæmpet hårdest på dagen. Vintertræningen er åben for sejlere fra andre klubber der grundet det effektive setup kun betaler 550 kr. for en hel vintersæson.

Efter opstart i Skærbæk er gruppen af sejlere nu flyttet videre til Fredericia, hvor der er træning frem til slutningen af januar. De yngste C-sejlere er kun 8 år og har indtil videre været på vandet hver gang.

”Vintertræning kan godt være en hård prøvelse for vores unge sejlere, men det har gjort en kæmpe forskel, at de er så mange samlet. De hygger sig og inspirerer hinanden når kulden bider fra sig og det giver altså en disciplin, der er svær at fastholde i de små klubmiljøer”, konstaterer Nicolai Aistrup Pedersen, ungdomsformand i Fredericia Sejlklub

Mere samarbejde på vej

Ifølge klubberne ligger der en stor værdi i at klubberne øver sig i at samarbejde og at forældrene skaber relationer på tværs. ”Det fællesskab vi får skabt henover vinteren ser vi jo udfolde sig i resten af sæsonen, f.eks. når vi i kredsen stillede med tre mix-hold til årets Hold-DM i stedet for klubhold og når vi nu er igang med at etablere et storjolle-miljø, vi ikke har haft i mange år”, fortæller Morten Andersen fra Skærbæk Bådeklub.

Arbejdet skal være med til at sikre en kontinuerlig fremgang i ungdomsrækkerne og for klubberne er det vigtigt, at holde sejlerne forankret i deres respektive klubmiljøer.

”Alt for ofte ser vi, at de bedste ungdomssejlere samles eet sted på bekostning af de mange lokale miljøer de kommer fra. Med det her initiativ ønsker vi netop at skabe mulighed for udvikling af de enkelte klubber uden at sejlerne skal gå på kompromis med kvaliteten af træningsgruppen. Derfor er det også oplagt at føje flere klubber til næste års vintertræning eller hjælpe andre regioner med at etablere tilsvarende samarbejde”, slutter Morten Andersen.

content-loader
content-loader
content-loader