Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Inden Finnjollesejlerne tager på vandet, sørger de for at tjekke vejrudsigten, ligesom de sikrer, at udstyret er i orden, og at ingen sejler ud alene. Foto: Jan Kruse

Finnjollesejlerne tager på vandet i frostgrader: - En smule kulde skal ikke hindre os

Otte lokale sejlere har hver weekend trodset vintervejret i Veddelev og Vallensbæk - og det er ikke blot for at sejle ud af havnehullet og retur. Typisk er sejlerne på vandet i omkring to timer.

Af Sara Sulkjær |

Kun tre ting kan få de seje vintersejlere i Finnjollen til at blive på land:

Når isen ikke kan brydes. Hvis jollen overises under sejladsen. Så barskt et vejr, at sejlerne ikke kan være på vandet uden at blive kolde.

- Det afhænger af temperatur og vindstyrke. Vi tager ind, når det bliver for koldt om fødder og hænder. Som regel er vi på vandet i 1,5-2,5 timer, forklarer en af landets mest ivrige Finnjollesejlere, Michael Staal til Minbaad.dk.

Sejlads er altid sjovt

For der skal meget til, førend de lokale Finnjollesejlere i Veddelev og Vallensbæk kaster håndklædet i ringen. Siden oktober har de hårdføre sejlere stort set været på vandet hver weekend. Omkring otte sejlere er mødt op til træningerne, lidt flere i Veddelev end i Vallensbæk. 

- Det er altid sjovt at sejle, og en smule kulde skal ikke hindre os. Det sociale aspekt betyder også meget for sejlerne, understreger Michael Staal. 

Alt afhængig af vind og vejr er det sejlerne selv, der koordinerer træningen. Nogle steder sejles der primært små sejladser organiseret af to sejlere på skift i en gummibåd og med udlagt bane.

Andre steder anvendes faste sømærker og eventuelt et enkelt 'jordbær' medbragt i en af jollerne. Der laves 'harestarter' på kryds, hvor fokus er på intensitet, sejlteknik og gensidig coaching på vandet. Når sejlerne igen rammer land, evalueres åbent mellem deltagerne.

To dages sol på træningsweekend

Kulminationen på årets vintertræning kom i weekenden. Her stod Per Baagøe i spidsen for en hel træningsweekend, hvor seksten sejlere, heraf fire fra Hamborg, stod klar med hue og handsker i Vallensbæk: 

- Deltagerne kunne nyde to dages solskin og varme temperaturer. Den første dag var der meget svag vind, som klogt blev brugt til at finpudse starter og forbedre mærkerundinger. Efter alle disse år i Finnjollen er der stadig ting at lære, skriver Finnjolleklassen efter weekendens strabadser.

En weekend, der desuden blev brugt som oplagt fintuning inden årets første internationale stævne på Gardasøen i midten af marts.

content-loader
content-loader
content-loader