Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

H-båds klassen vil forbyde at hænge på fribordet - Høj Jensen-hold imod

Ved DM i Struer, hvor Claus Høj Jensen-hold vandt 10. DM i træk, stemte et flertal et forslag igennem om ny hængeregel, hvor kun knæene må nå cockpitkarmen. Forslaget bliver til august fremlagt til VM i Medemblick. Høj Jensen-gast, Frederik Dahl-Hansen. - Det er jo ikke kaffe-sejlads.

Af Troels lykke |

H-båds klassen er typisk for sejlere +40 og de har svært ved at komme ned på siden af H-båden i blæsevejr, og især når de skal op igen. Et hold må maksimalt veje 300 kilo, derfor sejler mange med tre gaster.

Høj Jensen-holdet ønsker at man kan hænge frit. Det vil være alt for besværligt at kontrollere en evt. ny regel, hvor der lægges op til fra den danske H-båds bestyrelse med en generalforsamling i ryggen, at man fremover kun må hænge ud over kanten, så kun knæet er ud for rællingen.

H-båds bestyrelsen vil gerne tiltrække de ældre sejlere og er bange for at klassen knækker over i to, hvis hængemetoderne fortsat er frie.

Nu vil H-båds bestyrelsens forslag blive fremlagt under VM i Holland til august.

Det er jo ikke kaffe-sejlads

I videoen i toppen af artikel, forklarer fordæksgast, Frederik Dahl Hansen blandt andet. (3:10 ind i video)

- At sejle H-båds sejlads er jo ikke kaffe-sejlads, man må godt få sved på panden. Og det vil være synd hvis der kommer en ny hængeregel, det er faktisk afslappende at sidde på siden af båden, det er selvfølgelig hårdt at komme op igen, men det er et spørgsmål om træning, lyder det fra den unge gast.

Claus Høj Jensen fortalte på generalforsamlingen, at en evt. ny hængeregel, vil være svær at kontrollere. Han manede istedet til besindighed og foreslog man ved VM i år nedsætter et udvalg, der kunne se på en fremtidig hængeregel.

content-loader
content-loader
content-loader