Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mikkel Beha på slap line foran Watergames-elever. Foto: Watergames
Kort Nyt
Mikkel Beha ses her i midten under OL i Rio. Nu har han underholdt elever på Watergames kursus. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Intens undervisning hos Watergames i Brøndby.

Højt humør og sejlerglæde på duelighedskursus med Watergames og Mikkel Beha

Sejlerskolen Watergames havde den første weekend i november arrangeret et særligt duelighedskursus, som Mikkel Beha afsluttede med et spændende foredrag i Lyngby om han og familiens eventyr til søs.

Af Martina Sindalsen |

Fredag eftermiddag i den første weekend i november mødte 40 kursister op til duelighedskursus ved Watergames.

Her stod fire veloplagte undervisere klar til at guide dem igennem pensum til den teoretiske del af et duelighedskursus. Her skulle de lære om søvejsregler, afmærkninger, lyd- og lyssignaler samt navigation.

Watergames er en landsdækkende sejlerskole, som har specialiseret sig i intensive kursusforløb, som gør det muligt at tage fritidssejleruddannelser på trods af en travl hverdag.

Det er blandt andet muligt at gennemføre den teoretiske del af et duelighedskursus på én weekend.

Her er der undervisning fredag og lørdag, og så repeterer man og går til eksamen søndag.

Et intensivt kursus kræver, at man møder forberedt og veloplagt op til undervisningen, og at man er klar til at modtage en masse information på kort tid. Og det var kursisterne, som spændte gik ind til en weekend fyldt med intensiv læring og god stemning.

Veltilrettelagt undervisning af erfarne instruktører

Deltagerne på kurset blev delt i hold, som fik hver deres underviser. I undervisningen var der en vekslen mellem oplæg fra instruktørerne, som alle er erfarne sejlere, og opgaveløsning - heriblandt løsning af gamle eksamensopgaver.

Det er en generel undervisningsform på de teoretiske kurser hos Watergames, som skal sikre, at kursisterne prøver kræfter med stoffet fra start. På den måde bliver kursisterne godt klædt på til den afsluttende eksamen samt til at bruge deres nye færdigheder i praksis.

Indimellem undervisning og opgaveløsning var der også tid til at udveksle sejlererfaring og historier, og det skabte en rigtig god stemning.

Fælles for kursisterne og underviserne er den store sejlerglæde, hvilket tydeligt kunne mærkes på kurset. Underviserne var engagerede og entusiastiske, og kursisterne var opmærksomme og lagde en indsats i at løse de forskellige opgaver.

Spændende foredrag med Mikkel Beha

Søndag efter eksamen var afviklet, var det tid til højdepunktet ved det særlige kursus; det var tid til at Mikkel Beha skulle komme og fortælle om han og familiens sørejser.

Familien har været vidt omkring med sejlbåden Havana, men det var især ekspeditionsskibet Wallenberg, der blev fortalt om samt den seneste tur til mere nordlige breddegrader.

Under Mikkel Behas foredrag fik kursisterne blandt andet fortællingen om, hvordan det var at tage beslutningen om at anskaffe sig Wallenberg, et skib uden sejl, når de nu altid havde været vant til at sejle sejlskibe – samt hvordan det var at fortælle hans far Troels Kløvedal om denne beslutning.

Ingen var dog i tvivl om, at det var det helt rigtige valg af skib til den rejse, de skulle ud på.

Mikkel Beha fortalte også om den nye oplevelse, det var for familien at sejle så langt nordpå, hvor der både er frostgrader, sne og is. I den forbindelse gav han kursisterne en lille forsmag på de nye programmer af Kurs mod nord, som ruller over skærmen i løbet af de næste par uger.

Han fortalte blandt andet om, at de forlod Wallenberg for en stund for at udforske den barske men smukke natur i Finnmarken i Nordnorge, hvor de skulle sove under åben himmel med nordlys.

En fantastisk afslutning på en spændende og lærerig weekend

Efter foredraget svarede Mikkel Beha på spørgsmål fra kursisterne, som alle var interesserede i at høre mere om hans erfaringer til søs.

Igen var det tydeligt, at alle var fælles om den store glæde ved at befinde sig på vandet.

Søndag eftermiddag gik kursister såvel som undervisere hjem med et smil på læben efter en lærerig og spændende weekend, hvor alle kursister havde et nyerhvervet duelighedsbevis med sig i hånden.

content-loader
content-loader
content-loader