Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser de nye både ud fra Marinehjemmeværnet. Foto: Rune Ekelund, Skovdal Nordic
Kort Nyt
Foto: Rune Ekelund, Skovdal Nordic

Marinehjemmeværnets tre nye skibe er mindre men langt hurtigere

De tre nye skibe er mindre, men næsten dobbelt så hurtige som dem, Marinehjemmeværnet er vant til, når de hjælper til ved eftersøgninger, søredninger eller assisterer politiet. 

Af Troels lykke |

- Jeg håber, vi kan løse vores opgaver bedre og hurtigere. Det er jo langt hurtigere at samle fire gaster, end at samle otte. Så kan vi hurtigere rykke ud. Derfor har jeg en forventning om at søværnet vil gøre større brug af os fremadrettet, sagde Henrik Holck Rasmussen, kommandokaptajn og chef for Marinehjemmeværnet til TV2 Fyn. - se tv-indslag

Han håber derfor, at Søværnet i fremtiden vil gøre større brug af Marinehjemmeværnet. 

- Det er fantastisk at få tre nye fartøjer, det sker ikke hver dag, sagde Henrik Holck Rasmussen.

Det stolte navn Strynø
De tre nye fartøjer skal testes af frivillige besætninger tre forskellige steder i landet. Et skal til Hundested, et andet skal til Vejle og Horsens og det tredje skal altså blive i Nyborg.  

Skibet Strynø, der får hjemme i Nyborg. Det er ligesom de to andre opkaldt efter en lille dansk ø. De andre fartøjer har fået navnene Baagø og Rønø. Nu er der bare tilbage at teste skibene i praksis, der allerede på dagen stævnede ud fra Slipshavnen.  

- Det er dejlige at se, at det fungerer, de bevæger sig fint i søen, og det er en god platform at arbejde på. Det er et godt skib, det er der ingen tvivl om, sagde Torben Lund Larsen.

Hastighed er afgørende

”Hastighed til søs er altafgørende – både i forhold til søredning, men også i forhold til de mere militære opgaver som eskortering af flådefartøjer og støtten til politiets opgaveløsning til søs. MIF-M kan sejle med højere fart og kræver en mindre besætning end vores øvrige fartøjer, og dermed kan de hurtigere komme af sted til opgaverne,” siger  Marinehjemmeværnets kommandør Henrik Holck Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Kilde. TV2 Fyn

 

content-loader
content-loader
content-loader