Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så der ud da Europajollerne indtog Nyborg.
Kapsejlads
Jubilæumstræf i Europajolle-klassen.
Kapsejlads
Jena Haugaard fra Nyborg Sejlforening.

Nyborg Sejlforening vil tilbage til tidligere topform, hvor de var vært til EM for Europajoller

Det var et fantastisk stævne med hundredevis af Europajoller på stranden, fortæller Nyborg Sejlforenings Jens Haugaard nostalgisk om dengang, Nyborg var vært for EM i Europa-jolleklassen i 1972. Det hele kulminerede med Europajolle- og OL-sejler Dorte O. Jensen. I morgen sejles OK-stævne med 55 joller.

Af Per Ølholm |

Nyborg Sejlforening har stolte traditioner for jollesejlads og har for eksempel fostret supersejleren Dorte O. Jensen, som vandt adskillige guldmedaljer til EM og VM i Europajollen og en bronzemedalje i Yngling til OL i Athen.

Det var en gylden tid for foreningen.

- Jeg var med til at starte den første fleet af Europajoller i provinsen, og det kørte i mange år – kulminerende med Dorte O.´s fantastisk karriere, siger formand i sejlklubben, Jens Haugaard.

Men herefter svandt felterne ind. Og Nyborg har som mange andre klubber ledt efter en ny klasse, som kan tiltrække nye sejlere. Måske er det nu, lyder det fra formanden.

Lokal OK-jolle-fleet

På blot et halvt år er det lykkes at skabe en fleet af OK-joller på otte styk - og flere er på vej.

- OK-jollen har alt, hvad der skal til. Den er enkel og billig i indkøb, hvis man ikke skal være blandt de allerbedste. Og så er den tilpas stor til, at voksne mænd og kvinder kan klare at sejle i den fysisk, siger han.

Jens Haugaard glæder sig over, at Nyborg på så kort tid kan afholde et stævne med over 50 OK-sejlere fra hele landet. Og klassen rammer lige ned i en trend, som også kan ses i mange andre klubber.

- Der har manglet et tilbud til sejlere, som flytter tilbage efter måske at have studeret. De gider godt sejle, men orker ikke forpligtelsen i en kølbåd med klargøring og gastepleje. Her er OK-jollen fantastisk, siger Jens Haugaard. 

Små joller kan vækste i små klubber

- I små klubber kan vi ikke løfte store satsninger med moderne kølbåde. Men OK-jollen kan de fleste komme i gang med for små midler, fortsætter han.

Fremtiden er allerede skitseret på tegnebrættet. Nyborg drømmer om en ny storhedstid og vil nu huse minimum ét stort nationalt stævne om året. I 2020 bejler de til DM for OK-joller, som tiltrækker 130+ joller.

- Det er en enestående chance for at skabe liv og tiltrække nye sejlere til en sport, som ellers står lidt i stampe mange steder, lyder opfordringen fra Nyborg.

Læs mere om stævnet på Facebook ”OK JOLLE NYBORG” og klassen på www.okjolle.dk.

content-loader
content-loader
content-loader