Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
A-Cats på Øresund kæmpede i den efterhånden godt etablerede klasse. Foto: KDY

Highlander Cup i Skovshoved - krydsfart med 20 knob

13 A-Cat’s fra Danmark, Belgien og Norge samt en dansk Flying Phantom foilede i weekenden. Lars Schrøder slog lokale Thomas Paasch.

Af Troels lykke |

KDY stod for afviklingen af ”Highlander Cup” i weekenden den 10.-11. august. Highlander Cup er et stævne for de foilende jolle klasser i Danmark, og invitationen gik derfor ud til Waszp, Moth, A-Cat og Flying Phantom klasserne.

Desværre var der ikke meget respons fra Moth og Waszp klassen, og den tyske Flying Phantom som vat tilmeldt trak sig da de så vejrudsigten for søndag, fortæller A-Cat-sejler Thomas Paasch. Han fortæller videre.

Invitationen var lidt sent ude, hvilket nok er forklaringen, men med lidt bedre forberedelse næste år, burde opbakningen klart blive bedre.

Ikke desto mindre var der 13 A-Cat’s fra Danmark, Belgien og Norge som stillede til start ud for Skovshoved havn sammen med den danske Flying Phantom.

Vind nok til at foile

Efter en blæsende nat, stilnede vinden som lovet af lørdag morgen, og da starten gik til første sejlads kl. 11, var der ikke altid nok til at bådene kunne foile.

Lars Schrøder fandt fordelen under land på første opkryds og lagde sig i spidsen. På sidste lænser nåede han lige at fange et pust ved topmærket som kunne holde ham foilende hele vejen i mål, hvilket gav en overbevisende sejr mens de efterfølgende både til dels måtte flyde ned mod mållinjen.

Lars kørte stilen de 2 efterfølgende sejladser, hvor specielt stabilitet og dybde på læns gav ham sejren.

Forfølgerne var dog ikke langt efter, og mens Christian Nygaard krydsede linjen som første båd i 4. sejlads, havde Tom Bøjland og Lars Schrøder en kollision lige foran mållinjen i en styrbord/bagbord situation.

5. sejlads startede i en efterhånden frisk vind, men ikke mange 100 meter op ad krydsbenet tiltog vinden pludseligt kraftigt, og som man siger på engelsk, ”it vent from fresh to frightening”.

Fra at prøve på at få bådene til at flyve, blev opgaven nu at prøve at holde dem i vandet, for at bevare bare lidt kontrol. '

Krydsfart op til 20 knob

Krydsfarten steg til mellem 15 og 20 knob og manøvrerne blev sværere at gennemføre stilfuldt. Kun 4 både gennemførte sejladsen, hvor vinden var klart over de 22 knob, som sædvanligvis er grænsen for A-Cat race.

Søndag var vinden konstant i den høje ende, og da Kastrup lovede vindstød op til 35 knob indtil kl. 17, kunne vi relativt tideligt skride til præmieoverrækkelsen.

Tredjepladsen gik til Christian Nygaard, mens Thomas Paasch på andenpladsen blev slået med ét point af Lars Schrøder.

Resultatlister

content-loader
content-loader
content-loader