Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Søren Wesseltoft

Venstre-mand kræver forklaring af transportminister omkring lukning af Kronprins Frederiks Bro

- Arbejdet skal jo laves, men jeg synes, at vi må se, om der er alternative tidspunkter, man kan lukke broen, siger Hans Andersen (V) til Frederiksborg Amts Avis.

Af Troels lykke |

Transportminister Benny Engelbrecht (S) må nu forholde sig til, om det er hensigtsmæssigt at lukke Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund for gennemsejling, så sejlere i en længere periode i efteråret ikke kan sejle under broen. Det mener Venstres Hans Andersen, som har stillet spørgsmål til ministeren om emnet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Er ministeren enig med Vejdirektoratet i, at det er fornuftigt at lukke for gennemsejling ved Kronprins Frederiks Bro i en periode, hvor der fortsat er væsentlige aktiviteter i Roskilde Fjord i form af blandt andet lystsejlere?, lyder spørgsmålet fra Venstres folketingsmedlem.

Det skriver sn.dk.

- Jeg synes, vi skal afklare, om der er alternativer til den periode, hvor broen bliver lukket for gennemsejling. Jeg synes, det virker mærkeligt, siger Hans Andersen.

Hans spørgsmål til ministeren er stillet på baggrund af, at Vejdirektoratet vil søge Søfartsstyrelsen om at lukke klapbroen for gennemsejling fra den 23. september til den 20. december undtagen perioderne 12.-20. oktober og 16.-24. november.

Det sker, fordi broen skal forberedes på at overgå til automatisk styring fra den 1. januar 2020.

Det forslag har affødt kritik fra Dansk Sejlunion, som blandt andet er bekymret for den første del af perioden, hvor der ifølge unionen stadig er mange sejlere, som benytter fjorden.

Kilde. sn.dk

content-loader
content-loader
content-loader