Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Et amerikansk militærtrick blev i sidste uge Arne Murkes redning. Foto: Lowe Corporation Rescue Helicopter Service / Facebook

Overbordfalden sejler overlever ved at forvandle jeans til redningsvest

Et gammel trick anvendt af USA's specialstyrker i Navy Seals blev en 30-årig tyskers redning, da han i sidste uge blev skubbet overbord uden redningsvest. Tre timer måtte den erfarne sejler kæmpe i høje bølger.

Af Sara Sulkjær |

30-årige Arne Murke priser sig sandsynligvis lykkelig for at have hørt godt efter, når toptrænede elitesoldater i Navy Seals en sjælden gang har delt ud af deres hemmelige tricks.

Således var det netop en metode fra specialenheden, hvor jeans forvandles til en redningsvest ved at binde to knob på hvert af buksebenene, der holdt den tyske sejler oven vande, da han den 6. marts blev skubbet overbord:

- Uden jeansene ville jeg ikke være her i dag. De var virkelig den ting, der reddede mig, fortalte familiefaren efterfølgende til The New Zealand Herald.

Kurs mod Brasilien

Sammen med sin broder var Murke gået ombord på en 12 meter lang sejlbåd, som makkerparret havde fået til opgave at transportere fra New Zealand til Brasilien.

Allerede i Tolaga Bay, New Zealand blev turen dog forvandlet til et mareridt, da Murke blev kastet i havet under en bomning.

Selvom broderen straks forsøgte at skabe kontakt til den overbordfaldne sejler, var det umuligt i de tre meter høje bølger. I stedet var Murke overladt til sig selv og tankerne om sin kæreste og parrets blot ti måneder gamle datter:

- Forestil dig at være fanget i midten af oceanet i to timer uden at have en anelse om, hvorvidt du vil blive reddet i de 2,5 meter høje bølger, der skubber dig fra side til side? Det var, hvad vores redningsmandskab deltog i i går, skrev redningsmandskabet fra Lowe Corporation Rescue Helicopter Service efterfølgende på Facebook.

Opdaget af helikopter

En krævende opgave for mandskabet, men også en aktion, hvor redderne fik lov at spille en altafgørende rolle for den uheldige sejler.

Efter knap tre timer i havet spottede helikopterens besætning nemlig tyskeren, der efterfølgende blev hejst op og fløjet i sikkerhed på landjorden.

Se video af redningsaktionen på Lowe Corporation Rescue Helicopter Services Facebookside her.

Kilde: The New Zealand Herald

content-loader
content-loader
content-loader