Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den tyske sejler fik hjælp fra redningsbåden i tide. Foto: Sæby Redningsstation.

Redningsstationerne i Nordjylland deltog ved hver tredje aktion i 2018

296 gange blev redningsstationerne i Danmark kaldt ud i år 2018. Især i Nordjylland var der brug for redningsbåden, som i alt har reddet 13 liv, heriblandt en tysk sejler som hang fast i benene fra sin båd.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I år 2018 deltog Kystredningstjenesten i 296 redningsaktioner rundt i de danske farvande. Redningsstationerne i Nordjylland medvirkede i lidt over hver tredje redningsaktion.

Det skriver Sæbyfolkeblad.dk.

Redningsstationerne i Sæby, Hirtshals, Hanstholm og Nørre Vorupør er de stationer, der har haft mest travlt. Redningsstationen i Sæby deltog i 19 redningsaktioner.

Kom tysk sejler til undsætning

Redningstjenesten i Sæby måtte blandt andet hjælpe en tysk sejler tilbage i september måned, da sejleren var faldet over bord, men hang fast i benene og altså fik hovedet under vand i de store bølger.

Redningsbåden fra Sæby kom til undsætning, og fik hjulpet den tyske sejler i tide.

Redningsaktionerne omfattede 88 gange hjælp til fritidsfartøjer, 46 gange hjælp til surfere, 30 gange hjælp til fiskefartøjer samt 10 gange hjælp til kajakroere i nød. Redningsstationerne har på landsplan reddet 37 liv.

Frivillig bådfører på en RIB under America's Cup i New Zealand?

Kom tæt på begivenheden, når de foilende enkeltskrogsbåde, svæver over vandet i 2021 i Auckland. Royal New Zealand Yacht Squadron søger bådfører.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Kapløb søndag: Kl. 17.00 frigives 450 startnumre til Silverrudder

Går alt som ventet, bliver der kamp om pladserne, når tilmeldingen til 2019-udgaven af verdens største solosejlads åbner søndag kl. 17.00. Forhåbentlig er markedet ikke mættet for solosejladser, fortæller stævneleder Ole Ingemann i interview med minbaad.dk.

Links til andre sites