Dansk besætning troede, de skulle vente flere dage i redningsflåden på Stillehavet
To-tre dage forventede Lene og Kim Egtved, der i sidste uge måtte forlade deres langtursbåd på det enorme Stillehav, at bruge i flåden, inden hjælpen kunne nå frem. Det blev langtfra nødvendigt, fortæller sejlerne til DR.dk.
Selv med moderne udstyr ombord kan der gå flere dage, førend et mayday-opkald opfanges og besvares på verdens største ocean.
Et faktum, som det erfarne danske sejlerpar, Lene og Kim, var fuldt ud bevidste om, da de natten til onsdag den 6. august udsendte et nødopkald og gik i redningsflåden på det 161.800.000 km² store Stillehav.
Læs mere om ulykken her.
Græske helte
Men sejlerne var heldige. Med en håndholdt VHF i hånden udsendte Kim Egtved hvert tiende minut et nødsignal på radioen.
Opkald, der på rekordtid blev besvaret af kaptajnen på en græsk båd, der blot befandt sig få sømil fra sejlerne:
- Ti sømil ude på havet er ingenting, i forhold til at vi troede, vi skulle sidde i redningsflåden i to til tre døgn. Det var helt fantastisk, og inden for cirka to timer var den græske båd fremme, fortæller parret til DR.dk, der har talt med sejlerne.
Reddet til Tonga
I tre-fire meter høje bølger lykkedes det parret at gå ombord på den græske redningsbåd, der efterfølgende bragte danskerne i sikkerhed på Tonga.
Deres hjem gennem tre år er slugt af Stillehavets dybe oceanvand, mens sejlerne selv er sluppet fra den alvorlige ulykke uden fysiske mén, som det kan læses på sejlerparrets Facebookside.
Læs hele interviewet med de nødstedte danskere på DR.dk her.