Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mandskaber fra såvel 1. som 2. division lægger sammen med OK-jollesejlerne vejen forbi Skive. Foto: Sejlsportsligaen

Skive Sejlklub har ændret kurs: Mindre fokus på udstyret - men gladere sejlere

Sejlerglæden skal være i top i Limfjordsklubben, hvis ungdomsafdeling nu er vokset med 600 procent. I august venter to stævneweekender, der skal sætte klubben yderligere på landkortet.

Af Sara Sulkjær |

Hverken udstyr eller kortsigtede mål står skrevet med fed på Skive Sejlklubs strategi-lister. I stedet er projektøren rettet mod sejlerne, der i farvandet ud for Skive skal mærke glæden ved livet på havet:

- Vi arbejder med at få en bredde og flere glade - og yngre - sejlere. Når først man har glade sejlere, så kommer forældreengagementet og resultaterne, mener ny formand i Skive Sejlklub, Ole Moth.

Strategien har allerede båret frugt.

Medlemstallet i ungdomsafdelingen er vokset med imponerende 600 procent, ligesom klubben over de sidste ti måneder har formået at rykke to sejlere fra Optimist C til A, alt imens en enkelt sejler er avanceret fra C- til B-rækken.

Ligaen kommer forbi

Også udadtil vil klubben vise ansigt. Tilbage i 2015 gæstede Sejlsportsligaen, der dengang var såvel yngre og med færre deltagende klubber, første gang Limfjordshavnen.

Et besøg, der nu gentages, når såvel 1. og 2. division i den sidste halvdel af august gæster Skive, der håber at kunne sætte havnebyen yderligere på landkortet blandt sejlerne:

- Vi har opbygget en stor kreds af frivillige hjælpere, så vi sidste år ikke alene tog til stævner, men også selv begyndte at afholde stævner. Projekt ’Skive Sejlklub for alle’ har været startskuddet til mange frugtbare idéer og munder nu ud i tredje stævne i Sejlsportsligaen 2019 den kommende uge, forklarer Ole Moth i en pressemeddelelse.

Gæster skal imponeres

Foruden at give klubben et boost tager Skive Sejlklub ’slagsbrillerne’ for øjnene, når de de kommende uger byder gæster velkomne til havnebyen. 

Flere stævner skal gerne tilføjes kalenderen fremover. Et ønske, der med fine sejladsforhold, smukke omgivelser og en nysgerrighed fra sejlerne bestemt ikke er usandsynlighed:

- Noget af det at sejle er at opleve og se det i smukke omgivelserne og blandt entusiastiske mennesker. Skive har bare det hele. Vores hold glæder sig i hvert fald, understreger David Ipsen fra Sejl- og Kajakklubben Lynæs.

Sejlsportsligaens 2. division sejler i Skive fra d. 17.-18. august, mens 1. division sammen med OK-jolle DM følger i kølvandet fra fredag d. 23.-25. august.

Ligasejladserne kan følges live via Sejlsportsligaens Facebookside her.

content-loader
content-loader
content-loader