Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Særligt J/70-sejlerne kan få glæde af de to events. Foto: Camilla Hylleberg Photography

To aftener i eksperternes tegn: Bliv klogere på kapsejladsregler og trim

WOW, Sejlsportsligaen og dedikeret ligasejler Jens Scheller Andersen inviterer interesserede til to aftener i Taarbæk. ISAF-dommer Søren Krause vil fortælle om regler på kap-banen, mens Kristian Kvid Sørensen fra North Sails giver gode råd til trim og fart.

Af Sara Sulkjær |

Vil du være skarpere på kapsejladsreglerne og sejle endnu stærkere, når sæsonens kapsejladser om kort tid skydes i gang, er muligheden for at blive klogere nu kommet tættere på.

Med initiativ fra mangeårig kapsejler, Jens Scheller Andersen, Women On Water og Sejlsportsligaen inviteres alle sejlere, nye som ældre, til to aftener i eksperternes tegn i Taarbæk Sejlklub.

Efter klubbens søndagssejladser er de to events, der afholdes den 24. februar og den 10. marts, på programmet fra kl. 19.30 til 21.00.

Kapsejladsregler for alle

Om du slet ikke kender til reglerne, kan dem i søvne, eller bare gerne vil have dem genopfrisket, kan du med fordel starte med at lægge vejen fordi Taarbæk den 24. februar. 

Her vil mangeårig ISAF-dommer og regelsekspert, Søren Krause, forklare og svare på spørgsmål omkring de mange regler forbundet til kapsejladsen.

Regelsituationer på film og andre sekvenser, der giver et fyldstgørende indblik i almindelig op- og nedbaner og tilhørende regler, gennemgang af specielle regler gældende i Sejlsportsligaen, jury-bådens betydning, dømning på vandet samt orientering om mærkebåde, dommerbåd og lignende, vil være på menuen.

Find det rette trim

Den 10. marts lægger Kristian Kvid Sørensen fra North Sails vejen forbi Taarbæk. Her vil den erfarne trim-ekspert forklare, hvordan du med det rette trim blandt andet kan få bedre fart i båden.

Derudover vil aftenen byde på emner som optimal afbalancering af J/70'eren, vægtfordeling, rullevendinger og rullebomninger, nyeste sejldesign, herunder erfaringer med High Clew Jib og sejltrim på kryds og læns.

Det koster et symbolsk beløb på 89,00 kr. at deltage. Til gengæld kan deltagerne se frem til en gratis sodavand eller øl i forbindelse med de to events, ligesom oplægsholderne vil modtage lidt godt og sødt som tak.

Der er plads til 45 personer i klubbens lokaler, hvorfor interesserede opfordres til at booke en billet. Læs mere om de to events og tilmeld dig her: 
24.2.: Tilmelding og yderligere info
10.3.: Tilmelding og yderligere info

content-loader
content-loader
content-loader