Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hajen vejer mellem 120 og 150 kilo, og blev smidt ud umiddelbart efter billedet blev taget. Foto: Tobias Konnerup/Privatfoto.

Fisker fra Thyborøn fik to meter lang haj i nettet

En af verdens største kødædere, en seksgællet haj, blev hevet ombord af fiskeren Tobias Konnerup ud for Thyborøn forleden. Hajen, som var to meter lang, er nu én af 14 forskellige hajarter, som er blevet fanget i danske farvande.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fisker Tobias Konnerup fik sig en overraskelse, da han forleden var ude at fiske i kutteren Nalle L153 fra Thyborøn. Her hev han nemlig en seksgællet haj ombord.

En haj, som aldrig tidligere er fanget i dansk farvand. Det skriver tv2.dk.

- Der ligger mange skibe ude og fanger fisk hele tiden. Så det er lidt spændende, at det er den første nogensinde, der er blevet hevet op i dansk farvand, fortæller fiskeren til DR P4 Midt & Vest.

Ikke farlig for mennesker

Selvom hajen, der er en unge og er to meter lang, var død, da fiskerne fik den ombord, vækker det glæde hos ekspert på Naturhistorisk Museum, Henrik Carl.

- Det er en af verdens største kødædende hajer, og det er fedt at få dokumenteret, at arten er i Danmark, siger han.

Det er normalt at fiskerne fanger marsvin, hvaler og små hajer, men at fange en seksgællet haj var noget nyt, og den måtte da også hives op med spil, fordi den var så stor.

Hajen lever på dybt vand, og er ikke regnet som farlig for mennesker, fastslår Henrik Carl.

Der er nu dokumenteret oplysning om fangster af 14 forskellige hajarter i de danske farvande.

content-loader
content-loader
content-loader