Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Simon Nellist var dødeligt såret, og den tapre svømmer var "bidt næsten midt over" ved angrebet. Foto: Facebook

Stor hvidhaj tog fejl af britiske Simon og en sæl - det kostede dykker livet

Den store hvidhaj tog uden tvivl fejl af Simon Nellist, der svømmede 150 meter fra Sydneys kyst nær et område med flere sæler. Hajen tog en ordentlig bid af ham, inden den opdagede sin "fejl" og svømmede videre.

Af Troels Lykke |

Den 35-årige tidligere RAF-soldat, Simon Nellist, elskede hajer og var en aktiv fortaler for at beskytte dem mod fangst og de såkaldte "hajnet", som dræber de store fisk hvert år, skriver avisen.dk

Paradoksalt nok var det netop en haj, som blev hans skæbne onsdag ud for Sydneys kyst tæt på Buchan Point, der ligger ved Little Point, der er en af de mange bugter, som millionbyen ligger ud til.

Haj tog fejl

Den store hvidhaj tog uden tvivl fejl af Simon. Dykkeren svømmede blot 150 meter fra kysten og ved et område med mange sæler.

Hajen tog en ordentlig bid af ham, og han skreg – ifølge vidner – hvorefter hajen opdagede sin "fejl" og svømmede videre. Men da var det for sent.

Simon Nellist var dødeligt såret, og den tapre svømmer var "bidt næsten midt over" ved angrebet, som myndighederne skriver, da de fandt en halv våddragt og menneskelige rester i vandet. De opgav naturligvis alle redningsforsøg.

Strande lukket

Strande i det østlige Sydney er torsdag lukket, imens myndigheder efterforsker det, der menes at være det første dødelige hajangreb i området i knap 60 år.

Kilde: Avisen.dk

content-loader
content-loader
content-loader