Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev kæmpet for hver meter under sejladserne i Jægerspris. Privatfoto.
Kapsejlads
Privatfoto.
Kapsejlads
Privatfoto.
Kapsejlads
Privatfoto.

Folkebådenes første ranglistestævne havde deltagerrekord i Jægerspris

Med 27 tilmeldte Folkebåde til det efterhånden traditionsrige første ranglistestævne i Jægerspris var der i weekenden lagt op til en hård kamp på vandet. Folkebådsklassen er i stor fremgang, og flere nye besætninger viste gode takter på banen. Der er fokus på sammenhold i klassen, hvor unge som gamle sejler.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Udover den sædvanlige flok af dygtige og yderst rutinerede sejlere var der i weekenden også fremgang at spore i klassen, da en række nye besætninger var klar til at tage kampen op i Håndværker Cup i Jægerspris.

Flere årsager til fremgang

- Faktisk var det det største danske felt siden 2011. Fremgangen skyldes umiddelbart, at Folkebådsklassen i de senere år har arbejdet målrettet mod at tiltrække nye og yngre sejlere til klassen, således at generationsskiftet kommer i tide, fortæller Nikolai Kold og fortsætter:

- Desuden har klassen med stramme regler og en fornuftig holdning til materialeforbrug formået at gøre det at sejle banesejlads i en tremandsbåd til et økonomiske overskueligt projekt, hvor alle kan være med.

Endelig er det faktum, at Folkebåden kan trailes også en væsentlig årsag til den nuværende fremgang. 

Sammenhold og engagement

Lørdag bød på fire sejladser i god vind fra nordvest, og til trods for de omskiftelige vindforhold på Roskildefjorden gjorde Hans Friis og kompagni en stærk indsats, hvilket betød optimale baneforhold.

Weekendens nye besætninger, særligt én af dem, viste gode takter på banen. Theis Palm, Kasper Harsberg og Kim fra Jyllinge, der indtil sent fredag aften kæmpede med at få deres nye båd helt klar, ryddede bordet i tre ud af fire sejladser og lagde sig solidt i førertrøjen.

- Efter lørdagens sejladser viste Jægerspris endnu engang, hvorfor stævnet er noget, alle sejlere ser frem til. Med deres stærke sammenhold og engagement fra medlemmerne var den festlige grillmenu lørdag aften et højdepunkt, og ikke mindst isvaflerne fra det lokale ismejeri Hansen Is var i høj kurs blandt unge som gamle, fortæller Nikolai Kold.

Tæt kamp om podiepladserne

Søndag bød atter på fire tætte sejladser i god vind fra vest. Her trådte flere af de rutinerede besætninger i karakter, og med en stabil serie af Per Buch, Hans Schultz og Per Puch, Kerteminde Sejlklub, lykkedes det dem at fravriste Theis Palm og besætning sejren i dette års Håndværker Cup.

Sidste besætning på podiet blev Anders Sunke, Claus Lund og Scott Dydensborg fra Kerteminde Sejlklub, der efter et par år i klassen har fundet farten og roen til at begå sig med de bedste, og som faktisk kun manglede ét point for at nå op på siden af andenpladsen.

content-loader
content-loader
content-loader