Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmarks hurtigste båd efter DH skal nu sejle i Sundby.

34 Folkebåde er foreløbigt tilmeldt DM

Ved DM i Sundby Sejlforening i dagene 6-9 juli skal der findes en ny DIF danmarksmester. Brian Frisendahl var tæt på afbud efter kollision for to måneder siden.

Af Troels Lykke |

Den forsvarende danmarksmester Per Jørgensen fra Kolding, har ikke kunne finde tid til at stille op, og det åbner op for en ny mester.

Ved tilmeldingsfristens udløb den 22-6, var der 34 tilmeldte til et af de største danmarksmesterskaber for klassebåde, dermed ikke sagt at tilmeldingen, kan nå at vokse, der kan jo komme eftertilmeldinger, hvilket vi som arrangører naturligvis håber på, fortæller stævneleder Tonny Pedersen.

Ved stævnet i Sundby Sejlforening, er alle sejl sat til for et fantastisk stævne, både til vands og til lands.

Til vands vil sejladserne komme til af foregå på bane, udlagt mellem Flakfortet og Saltholm, her er der gennem tiderne, blevet afgjort mange store mesterskaber, og nu skal der afgøres et mere.

Til lands er der lagt op til at underholdningen ligger i top, efter sejladserne vil der være underholdning, med musik, moleøl som Carlsberg og restauranten i Sundby Sejlforening sponserer til sejlerne, lodtrækning om dagspræmier, som en lang række sponsorer har doneret.

For publikum vil der være mulighed for at komme på vandet og se kapsejlads, dette har lokaludvalget på Østamager, været med til at bakke op omkring, i form af et tilskud, som skal være med til at mangfolkeliggøre, kapsejlads og sejlads generelt

Lokaludvalget har også været medvirkende til, at der på land er oprettet en lounge hvor det vil være muligt at følge sejladserne på Tractrac, dette i fællesskab med folkebådsklubben.

Der vil desuden være mulighed for, at publikum kan vinde præmier ved forskellige konkurrencer, købe sig en øl, vand, eller kaffe.

Der skal sejles 8 sejladser over 4 dage, før den ny danmarksmester er fundet, og i Sundby håber vi naturligvis på, at vore lokale både kan gøre sig gældende, her er tale om Ditte Andreasen, datter af legendariske Erik Andreasen, som har vundet alt hvad der er værd at vinde i folkebådsklassen

Samt ikke mindst danmarksmesteren fra 2008 Tibbetit 841 Brian Frisendal, som dog var tæt på at måtte sende afbud, dette grundet en kollision under kapsejlads, med en anden sundbybåd, som knækkede masten og ødelagde sejlene, for under to måneder siden, dette ødelagde Tibbetits forberedelser, men en ny alumast og sejl er blevet fremskaffet, og der bliver trænet intensivt på Øresund i disse dage.

Der er mange om buddet i denne klasse, og det vil uden tvivl blive nogle spændende dage, i Sundby Sejlforening fra den 6 juli og 4 dage frem, og vi i Sundby Sejlforening håber på mange besøgende i disse dage.

Alle sejlere i feltet vil være indlogeret på SSFs areal, og alt omkring sejladser og underholdning, vil være koncentreret om det præmierede Maritime Ungdomshus på nordre mole.

Så til alle kig forbi i løbet af dagen og oplev en klasse med spænding og et fantastisk socialt liv.

Sponsorer:

Sponsorer som støtter arrangementet er Nordeafonden, Danbolig Niels Hald, Hempel, Colombus Marine, Palby Marine, Hellers Yachtværft, Om Spring, Graae og Hilmand VVS, Klingsley EL, Quantum Sail, Doyle Sail, Neil Pryde Sails, John Mast, Tømrermester John Wulff, Seb Invest, Folkebåd tyskland, Cissus Vin, Gunnar Madsen Vinhandel, Brønnum Storkøkken, samt privat sponsor.

Stævneleder og formand Sundby Sejlforening

Tonny Pedersen   

content-loader
content-loader
content-loader