Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Mads Bendix i 2014 i Finnjollen.
Kapsejlads
Mads Bendix.

Finnjolle-sejler holdt legestue i OK-klassen i Nyborg - satte fire førstepladser ind

- New kid in Town, fortæller Danmarks for tiden bedste OK-sejler Bo Petersen, indtil 27-årige Mads Bendix troppede op i klassen. - Mads har god fart på den platte. Så er han ung og stærk, og bærer jo tydeligt præg af koncentreret indlæring mod OL i Finn, siger Bo Petersen til Minbaad.dk. Bo blev toer.

 

Af Troels lykke |

Årets første stævne i Nyborg for OK-klassen bød på kulde og frisk vind på vand og land, hvor 54 OK-joller var tilmeldt, heraf otte lokale.

Det blev også til en kold afvaskning til OK-jolle-sejlerne, der blev slået af en cirka tyve år yngre Finnjolle- og Lasersejler Mads Bendix fra Middelfart Sejlklub.

Fire førstepladser sejlede Mads Bendix hjem, efter han har sejlet med i nogle få stævner de seneste år.

Bendix: Jeg gik godt på skæresiderne

Mads Bendix forklarer om sejladsen til Minbaad.dk:

- Jeg gik især godt på læns og skæresiderne. Der er meget at hente på at være aggressiv på vinklerne på læns og søge tryk, både ved at skære og sejle overplat, når bølgerne er store, forklarer Mads Bendix, der har købt sig en OK-jolle fra Vejle Yacht Service.

Om miljøet i Middelfart, siger han:

- Der er skabt et rigtigt godt OK-jolle-miljø i Middelfart Sejlklub, og jeg håber, at jeg kan være med til at gøre det endnu bedre.

Tog nederlag i stiv arm

Bo Petersen, der tog en andenplads foran Anders Andersen, tager dog nederlaget i stiv arm. På Facebook forklarer han om stævnet i Nyborg:

- Det var fantastiske fire sejladser, og man må jo bare bøje sig, når en ung, 27-årig Finnjollesejler kommer og viser, hvordan en OK-jolle skal sejles. Jeg havde glæden af at slå Bendix i Kiel sidste år, hvor jeg blev to og han tre, det er slut nu (dog ikke uden kamp i fremtiden). Jeg havde nok med at hænge på her i Nyborg, så det ikke så alt for pinligt ud, hvorfor vi derfor lagde lagde afstand ned til nummer tre.

Håber Bendix bliver i OK-klassen

Han håber, at Bendix fortsætter i klassen:

- Jeg håber, at Mads Bendix junior bliver, så vi kan slå de unge tyske løver (også Finn-sejlere), og at Fredrik Lööf får modstand. Tak til Nyborg for virkelig at gøre sig umage, og vi ses igen til næste år, fortæller Bo Petersen, tidligere europamester i OK-klassen.

OL-guldvinder i Star i 2012, Fredrik Lööf, som Minbaad.dk lige nu interviewer i Lausanne omkring ny sejlserie, fortæller, at der kommer flere som Mads Bendix i OK-klassen, når Finnjollen ikke længere er olympisk.

- OK-klassen kan virkelig blive stor og vigtig, siger Fredrik Lööf, der har et OK-slips på i Lausanne på det olympiske museeum.

OK-stævne Nyborg:

1. Mads Bendix, Middelfart Sejlklub, 3 point

2. Bo Petersen, Hellerup Sejlklub, 6 point

3. Anders Andersen, Horsens Sejlklub, 8 point

4. Jan Hempel Sparsø, Middelfart Sejlklub, 12 point

5. Jørgen Lindhardtsen, Hellerup Sejlklub, 13. point

Opdateret kl. 16.20

content-loader
content-loader
content-loader