Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Maleriet fra Ken Zier hedder Tilbage til havet.

Anerkendte kunstmaler Ken Zier: Havmaleri er spændende som aldrig før

Mit fokus er på det der sker i og omkring havet. Stranden, havet og himmel. De er de tre elementer, der optager mig. Jeg er fascineret af at det på en måde altid har set sådant ud, fortæller sejler og kunstmaler Ken Zier fra Djursland. Vi taler ham.

Af Troels lykke |

Ken Zier, hvordan går det med maleriet, spørger vi kunstmaleren fra Ebeltoft. Vi kender ham fra da vi sejlede mod ham i OK-jollen. I dag sejler Ken Zier kølbåd - og maler på livet løs og har stor succes i ind- og udland.

- Man kan undre sig over at man kan bruge et helt liv på at male havet og ikke få lyst til at vende blikket den anden vej ind mod land. Det er noget jeg ofte er blevet spurgt om, men jeg synes faktisk at havmaleriet er så spændende som aldrig før.

Han fortæller om kunder på venteliste.

- Det er der så heldigvis også andre der synes så jeg har da oplevet det sjældne fænomen at nogle af de gallerier jeg samarbejder med har kunder på venteliste.  Det er der ikke noget at gøre ved….et maleri tager som en god ost, den tid det nu tager, forklarer Ken Zier med et smil til minbaad.dk.

Stadig er det havet, ja altid havet der er motivet, og det bliver det ved med. I de senere år er sejlbådene om ikke forsvundet så i hvertfald gjort mindre.

Hvad er dit fokus, Ken Zier?

- Mit fokus er mere på det der sker i og omkring havet. Stranden, havet og himmel, .de tre elementer, er det der optager mig.  Jeg er fascineret af at det på en måde altid har set sådant ud. Da den første stenaldergut kravlede op fra Tyskland og stod ved Vesterhavet, så han nøjagtig det samme som vi ser i dag, bortset fra plastikken.

Han uddyber.

- Stranden, havet og himmelen. Vores landskab har ændret sig meget, men havet er det sidste “urlandskab” der ikke er forandret…..ja det blev lidt langhåret, men det rækker alt sammen frem til et nyt projekt omkring Vesterhavet som jeg går i gang med efter sommerferien.  

Unge købte Ziers malerier i Oslo

Kunsteren, der også sejler, har i juni haft succes i Norge.

- Ellers har jeg i juni afsluttet udstilling i Oslo, lidt syret. Det er det første sted jeg har oplevet helt unge familier komme skramlende ind med unger i klapvogne for at se på….ja og købe kunst. Man må virkelig sige at den norske forbruger er vandt til et højt niveau, når unge mennesker er i stand til at købe kunst i den prisklasse.

content-loader
content-loader
content-loader