Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Maria Rindstam og Josefin Arrhénborg står for den daglige administration på Båtskroten AB i Sverige. Foto: Båtliv.se.

Den svenske søfartsstyrelse sætter 3 mio. kr. af til skrotning af både

3 millioner svenske kroner skal bruges på at skrotte forladte både. Den svenske søfartsstyrelse står bag projektet, som er blevet forlænget. I Sverige er der i øjeblikket cirka 64.000 forladte fritidsbåde.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Den svenske søfartsstyrelse meddeler, at der vil blive afsat flere penge til ophugning af udtjente både. Det skriver svenske båtliv.se.

- Det vil være i runder, men summen bliver ikke over 3 millioner svenske kroner, oplyser Lisa Bredahl Nerdal, fra Havforvaltningsenheden ved den svenske søfartsstyrelse.

En brøkdel skrottes

I 2018 brugte Søfartsstyrelsen først 2,2 millioner svenske kroner til bådskrotningspuljen, og derefter 1,2 millioner ekstra. 500 fritidsbåde blev skrottet for de penge, oplyser de.

Maria Rindstam og Josefin Arrhénborg arbejder på Båtskroten AB, og håndterer administrationen via en website, mens Stena Recycling står for selve skrotningen.

I Sverige er der i øjeblikket cirka 64.000 forladte fritidsbåde, og det er kun en brøkdel af disse, der bliver skrottet og genbrugt.

Derfor havde Søfartsstyrelsen afsat penge til projektet for at få flere bådejere til at hente deres gamle både inden 31. december sidste år. Den mulighed er altså udvidet nu.

Kilde: båtliv.se

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites