Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Forskelle mellem den nye Americas' Cup-båd th. og den ældre 50 fods katamran tv.

American Magic er anden AC75 der ser dagens lys med usædvanlig stævn

New York Yacht Clubs AC75er foiler løs på Narragansett Bay, Newport RI. Se den foile her. Det går strygende. Fire AC75ere mødes allerede til april næste år på Sardien, før det går løs i selve America's Cup i 2021 i Auckland.

Af Troels lykke |

Den nye amerikanske AC75er foiler løse i 12-14 knobs vind ud for Newport i USA.

Båden er speciel i forhold til kiwiernes stævn. Denne amerikaner har en dykkende stævn, vises fotos. American Magic foiler stabilt viser video

Skroget, der er designet af bl.a. Airbus, har et meget fladt skrog og bund, i forhold Team New Zealand, der har et mere traditionelt skrog.

American Magic forventes derfor at være mere stabil under lave hastigheder, men vil have mere vandmodstand på grund af den store overflade.

Der spekuleres i om båden derfor skal sejles med stor hældning under lave hastigheder af de 11 mand, der skal være om bord på AC75eren.

Cockpittet, der har badekar-form, er også mere åbent og dybt på American Magic, blandt andet for at få lavere vindmodstand fra gasterne.

Forskellige foils

Foils på de seneste to nye både, der højst må veje 740 kilo, har også vist sig at være meget forskelige viser fotos. Se dem her på det italienske sejlersie, Farevela

Italienske Lunna Rosso vil lancere deres båd ultimo i denne måned. Derefter forventes Ben Ainlie at vise den britiske 'Ineos UK' frem i Portsmouth.

Til april i 2020 mødes bådene på Sardinien til Americas Cup World Series, før det for alvor går løs i Auckland til marts 2021 i selve America's Cup.

AC75
Type    Foiling Monohull
LOA          22.86 m 
LOH          20.70 m plus 2 meter bovspryd
Bredde           5.00 m 
Mandskab       11 + gæst
Dybgang    foils     5.00 m 
Dybgang T-foils ror 3,5 m
Mast length    26.50 m 
Storsejl   135 -145 m2 
Genua         90 m2 
Spiler          200 m2 
Vægt         6,5 ton

Læs mere: www.americascup.com

Se American Magic vende mens den foiler:

content-loader
content-loader
content-loader