Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den kæntrede American Magic-båd var tæt på at synke ud for New Zealands kyst. Foto: Studio Borlenghi

Dramatisk kæntring bremser ikke American Magic - nu jagter holdet ny AC-kampagne

America's Cup-holdet håber at få mulighed for at være på startlinjen under den kommende event. Det sker, selvom holdet var tæt på at miste deres AC75'er under udfordrernes Prada Cup i januar.

 

Af Sara Sulkjær |

Et kraftigt vindpust satte i januar en aktiv stopper for AC75-holdet American Magics færd i Prada Cup. Et vindpust, der på dramatisk vist førte til kæntringen, der var tæt på at koste amerikanerne deres foilende kølbåd.

Alligevel er de amerikanske sejlere klar, når den kommende udgave af America's Cup sejles med sidste års new zealandske vinderhold som vært. 

200 siders information

Selvom de præcise datoer for den kommende event først afsløres i november 2022, kunne arrangørerne for få dage siden fremlægge protokolen for den 37. cup. 

I protokolen, som kan findes her, fastlås det, hvordan de kommende events sejles i de i forvejen kendte AC75'ere:

- Der er meget i dokumenterne, som vi allerede kan lide, men tilsammen er det omkring 200 sider med information, og vi graver stadig i det, forklarer holdets skipper Terry Hutchinson til websiden Stuff.

Mangler sejlklub

At American Magic-holdet trods en ærgerlig sejlads i 2021 er klar til at jagte endnu en AC-kampagne hænger i høj grad sammen med den nævnte løbsprotokol.

Et bredt fokus på såvel selve kapsejladsen som bæredygtighed og mangfoldighed har givet holdet mod på en ny kampagne - også selvom holdet endnu ikke har fundet sejlklubben, der kan støtte dem på vejen:

- De overordnede mål, der er skitseret i denne protokol, med hensyn til at hjælpe America's Cup som en begivenhed med at sikre hold, øge synligheden, forbedre kapsejladsen, skabe mere mangfoldighed, inkludere kvindelige sejlere og øge bæredygtigheden, er mål, som American Magic absolut støtter, forklarer Doug DeVos, medstifter og teamleder af AC-holdet.

Kilde: Stuff

content-loader
content-loader
content-loader