Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejladsen er på i alt 38 sømil rundt i det Sydfynske Øhav. Foto: Thurø Sejlklub.

Thurø Sejlklub klar igen til Øhavet Rundt for 49. gang

Den 31. august 2019 afholder Thurø Sejlklub den traditionsrige kapsejlads Øhavet Rundt. Kapsejladsen på 38 sømil rundt i det Sydfynske Øhav er for både DH kølbåde, flerskrogsbåde, turbåde, doublehanded- og singlehandedbåde. Der er lagt op til en smuk og udfordrende sejlads.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Kapsejladsen, Øhavet Rundt, starter som sædvanligt fra Gambøt på Thurø, og der sejles en udfordrende men smuk sejlads rundt i det Sydfynske Øhav.

Allerede fredag aften den 30. august er der grillmiddag og musik i teltet. Lørdag morgen tilbydes der gratis kaffe og rundstykker inden skippermøde og starten på kapsejladsen.

Også for singlehandsejlere

Alle de deltagende både sejler den samme distance på 38 sømil, dog bliver der flere løb for DH kølbåde, flerskrogsbåde, turløb og doublehanded. Singlehanded sejlere er også velkomne til at benytte Øhavet Rundt som opvarmning til årets Silverrudder, som afholdes kun tre uger senere i Svendborg.

Singlehanded sejlere vil skulle sejle efter søvejsreglerne, og arrangørerne opfordrer til at bådene forsynes med det samme sikkerhedsudstyr som til Silverrudder.

Kom på trailer til stævnet

- Vi opfordrer klassebåde til at komme og dyste mod hinanden, og opretter eget løb og præmie ved mindst tre ens både. Og med klubbens nye 2,5 ton mastekran, som kan bruges til isætning af både, er det nu muligt meget nemt at komme på trailer til sejladsen, oplyser arrangørerne bag.

Sejladsen foregår som navnet antyder i det smukke Sydfynske Øhav, hvor der altid er noget flot at se på.

Det forventes, at alle både er hjemme igen sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Der er præmieuddeling, når alle både er i mål eller senest klokken 22, hvor sejladsen afsluttes. Der er desuden gratis varm suppe til alle deltagere efter sejladsen.

Sidste rettidige tilmelding er søndag den 26. august, og sker lige her.

content-loader
content-loader
content-loader