Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Simon Sternholm Pedersen styrer gennem Rudkøbing løbet lige før der sættes spiller på DS 37eren. Foto: Oure

59 både i Øhavet rundt i let vind - Oure fortæller

Øhavet Rundt på 38 sømil var i let vejr. Efter DH var 806er med Anette Hoff først med på 3,6 knob i gennemsnitsfart. Henrik Voldsgaard vandt i flerskrog efter DH i Corsair 28R. Dragonfly 35, Thuesen, først i mål.

Af Troels Lykke |

Trods fredagens kraftige blæst på 10-15 m/sek, og lørdag morgens voldsomme regn og tordenvej, nåede 59 af 62 tilmeldte både frem til start.

Bådene blev sendt styrbord rundt, og indtil efter mørkedybet var der fornuftige vindforhold.

Derefter var der store udfordringer for alle med at finde vinden og undgå vindhullerne. Dette indebar at 29 både desværre ikke når at gennemføre inden tidsfristens udløb. Men alle fik en flot tur rundt i Øhavet, fortæller Thurø Sejlklub.

Se resultatlisten kølbåde og flerskrogbåde

Oure-elever brugte 11 timer

Elever fra Oure Højskole, der skal sejle Danmark Rundt efterår 2015 sejlede også Sejle Øhavet rundt. Om bord var Simon Sternholm Pedersen, Sigrid Christiansen, Asbjørn Stahlhut , Tinna J. Mariager. De fortæller fra sejladsen:

- Vi var to grønne og tre garvede sejlere fra Oure højskole, der lørdag den 15. august, tog ud på det der skulle vise sig at være en meget farefuld færd. 11 timer lang sejlads ventede os forude. På trods af den lange sejlads, hvor vinden til tider var ikke-eksisterende, var det en fantastisk oplevelse for grønne såvel som garvede på den 11. meter lange Matchracer. Undervejs nød vi alle de skønne omgivelser, som det sydfynske øhav har at byde på.

Sejlerne, der havde instruktørerne Jesper Henriksen og Martin Hansen, fortæller videre:

- Alle sejl blev taget i brug på det lange togt, hvilket var de unge højskoleelevers første kapsejlads. Undervejs ved Svendborgsundbroen fik Matchraceren en eskorte bestående af tre legesyge Marsvin, det sidste stykke tilbage til Thurø.
Sejladsen var for alle parter en stor og god oplevelse og de glæder sig til næste gang.

Marsvinet fulgt sejlerne fra Svendborg Sundbroen til Svendborg havn.

38 sømil i strømfyldt farvand kan godt tage sin tid.

content-loader
content-loader
content-loader