Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Havnen bliver pakket i Skagen til Kr. Himmelfart. Foto: Skagen Race

2000 sejlere gør Skagen Race 2019 til det største nogensinde – fem danskere til start

I dansk farvand kan startlinjen krydses i Helsingør og Aarhus, hvilket blandt andet Jakob Frost i Frostboxen har benyttet sig af. For mange nordmænd er Skagen-sejladsen blevet en fast tradition i Kr. Himmelfart.

Af Sara Sulkjær |

Gennem 24 år har flere end 1000 søstærke regattasejlere hvert år sat hinanden stævne i Kr. Himmelfart i forbindelse med Skagen Race. 

For mange af særligt de norske sejlere er regattaen blevet en fast tradition, mens selve Skagen by byder velkommen med god stemning og højt humør. 

Satser på 300 både

Såvel ivrige kap- som tursejlere finder hvert år vej til sejladsen, der i år er udvidet til et skandinavisk koncept med hele fem starter i Åsgårdsstrand, Arendal, Marstrand, Helsingør og Aarhus.

Det har ikke gjort sejladsen mindre populær, hvorfor arrangørerne fra Bærum Seilforening venter op mod 300 deltagende både. 

Blot de fem vil indtil videre sejle under dansk flag. Således har fire både meldt deres ankomst på startlinjen i Aarhus, herunder Jakob Frost i Frost 38 Frostboxen, mens en enkelt dansk Club Swan 42 sammen med en svensk båd starter i Helsingør.

Når sejlerne når Skagen, vil præmieoverrækkelserne foregå ombord på det smukke norske skoleskib Christian Radich ved Racevillage fredag den 31. maj fra kl. 12.00. 

Foruden skoleskibets åbent hus venter flere sjove, maritime events både torsdag og fredag, hvor voksne og børn over 14 år blandt andet kan prøve kræfter med havkajak og stand up paddle. 

Skagen som maritimt hotspot 

At Skagen Race nu bliver et skandinavisk event i større skala, er noget, der vækker begejstring hos nordjyderne:

- Skagen Race er ét af Skagens helt store begivenheder, der både kickstarter sejler- og turistsæsonen. Vi glæder os hvert år til at byde de mange sejlere velkomne til Kristi Himmelfart – både dem der deltager i regattaen, og dem der sejler hertil for at være en del af den festlige begivenhed, understreger René Zeeberg, Turistdirektør for Turisthus Nord.

- Igen i år bliver der en masse nye aktiviteter og musik i hele byen for at fejre de mange sejlere, der kommer i mål, så vi glæder os til nogle forrygende Kristi Himmelfartsdage her i Skagen, fortsætter direktøren i en pressemeddelelse.

Læs mere om Skagen Race 2019 og se det samlede program her.

content-loader
content-loader
content-loader