Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Deltagerne kan starte i fem byer, herunder danske Aarhus og Helsingør. Foto: Skagen Race / Facebook

Skagen Race fejrer sit 25-års jubilæum med megafest på toppen af Danmark

Efter to års pause er Skagen Race tilbage. Det er 25. gang, at sejlere fra hele Skandinavien mødes til kapsejlads. Der sejles fra fem startbyer og sluttes med folkefest i Skagen.

Af Sara Sulkjær |

Omtrent 120 sømil venter forude, når sejlerne i dette års Skagen Race sætter kurs mod toppen af Danmark til et brag af en folkefest, der samtidig markerer 25. år for den traditionsrige kapsejlads og genstarten efter en to-årig coronapause.

Det skriver Sailing Aarhus på sin hjemmeside.

Fem startbyer

Som ved seneste udgave af Skagen Race er det muligt at stævne ud fra Aarhus, der som Marstrand, Helsingør, Oslo-fjorden og Holmstrand, der er ny i Skagen Race-sammenhæng, er blandt de udvalgte startbyer.

Sailing Aarhus har fået til opgave at koordinere starten, hvilket glæder direktør Jon Koch Hansen.

– Vi er stolte over igen at indgå i et samarbejde med Skagen Race, som har stolte traditioner og altid er garant for en fed sejlerfest. Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at deltage i denne jubilæumsudgave af sejladsen og garanterer, at vi sender alle, som vælger at starte i Aarhus, rigtig godt afsted, fortæller Jon Koch Hansen.

Nye initiativer og overraskelse i Aarhus

Sejladsen, der starter den 25. maj og kulminerer med fælles skandinavisk megafest i Skagen, er for alle doublehand- og full crew-besætninger og samtlige bådtyper.

Doublehand starter en time før full crew med ’line honours’ for hver sejlads og fra hvert startsted. Alle deltager-både forsynes med tracking, mens mindst én båd fra hvert startsted udstyres med kamera som en del af et nyt initiativ.

For de, der starter i Aarhus, vil ’Race Office’ være at finde i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor også ’skipper meeting’ vil foregå forud for starten. Derudover lover Sailing Aarhus, at alle deltagere fra Aarhus får en lille overraskelse med på vejen inden afgang.

Se flere informationer om Skagen Race 2022 på skagenrace.no, hvor også tilmelding foregår.

Kilde: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader