Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den oprindelige Fyn Rundt-sejlads, Classic Fyn Rundt, sejles i år i Kr. Himmelfartsferien. Foto: Classic Fyn Rundt
Kapsejlads
De to 12-metre i Classic Fyn Rundt er fra henholdsvis 1918 og 1939. Foto: Classic Fyn Rundt

Classic Fyn Rundt vil tiltrække udenlandske sejlere med nyt ORC-løb

En investering i fremtiden kalder arrangørerne fra Kerteminde Sejlklub det nye tiltag. Tre tyske både stiller foreløbigt til start under ORC-målereglen. Også to ikoniske 12-metre sejler rundt om Fyn.

Af Sara Sulkjær |

Tredje gang er lykkens gang. Også i Kerteminde Sejlklub, hvor arrangørerne to gange tidligere har forsøgt at stable et løb for både under den internationale ORC-måleregel på benene. 

Mens det hidtil ikke har været muligt at lokke et svarende antal ORC-deltagere til Kerteminde, sikrer tre tyske både, at 2019 bliver året, hvor løbet første gang bliver en del af Fyn rundt-sejladsen.

- Det er vi selvfølgelig glade for. I udlandet sejles der i højere grad efter ORC, så forhåbentlig kan vi friste flere sejlere fra blandt andet Tyskland og Sverige til at stille op, forklarer medarrangør Claus Hamdrup til Minbaad.dk.

Ikke stort i 2019

En MM 41, en Marten 49 og en X35 har foreløbigt meldt sig under ORC-fanen. Både, der på startlinjen gerne skal have selskab af flere hjemlige sejlere:

- Vi tror ikke på, at det bliver det store i år, men det er en investering i fremtiden. Håbet er, at flere af de danske ORC-både kan nå at stille til start i år, understreger Hamdrup. 

Foruden de tre hurtige ORC-både har også to 12-metre meldt deres ankomst i Kerteminde. Jacob Holst er på startlinjen med Thea, mens Patrick Howaldt tager turen om Fyn i Vim.

Egentlig havde bådene sat kurs mod et internationalt stævne, men da sejladserne måtte aflyses, opstod et pludseligt hul i kalenderen for klassebådene, der blev anvendt i America's Cup fra 1958 til 1987. 

- Vi kiggede noget, da tilmeldingen fra først den ene 12-metre og derefter den næste tikkede ind. Det har vi ikke oplevet før, fortæller Hamdrup, der ser frem til at nyde synet af de smukke både.

75 både tilmeldt

Side om side med de tre ORC-både og to 12-metre har yderligere 70 både skrevet sig på deltagerlisten. Et tal, der formentlig hæves væsentligt inden starten den 31. maj: 

- Tilmeldingsfrekvensen passer med de forrige år, hvor vi endte på 117 og 118 både. Dagligt modtager vi tre-fem nye tilmeldinger, så mon ikke, vi ender i det samme leje igen, lyder håbet fra Kerteminde-arrangøren, der desuden oplyser, at hele seks Nordiske Folkebåde kan se frem til at kapsejle på en speciel bane under Storebælts lavbro.

Inden starten går, kan deltagerne ugen op til samt få dage efter stævnet ligge gratis i havnen, dog uden overnatning. Desuden er det muligt at bestille sandwich forud for sejladsen hos Restaurant Kerteminde Sejlklub på telefon 6532 2453. 

Det er fortsat muligt at tilmelde sig Classic Fyn Rundt her.

content-loader
content-loader
content-loader