Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Concubine ses her i Svendborg Sund under Classic Fyn Rundt. Privatfoto

49 fods katamaran var først i Classic Fyn Rundt

Vi skrev at 46 fods Essex Girl kom først i sejladsen, men det var den 49 fods katamaran Concubine i turløbet, sejlet af 50-årige Henrik Mortensen. Sejltid 21 timer og 1 minut.

Af Troels Lykke |

49 fods katamaran, Concubine på tolv tons er bygget og søsat første gang 1996 og efterfølgende ekspanderet de sidste tre år hos Kerteminde Yachtværft, hvor skipper Henrik Mortensen er medejer.

Båden kom først i turløbet og overalt i Classic Fyn Rundt blandt 102 både i år i sejltiden 21 timer og et minut, mens den 46 fods kølbåd, Essex Girl fra Gilleleje brugte 21 timer og fem minutter.

Katamaranen fra Kerteminde startede først blandt turbådene, men havde altså også en fire minutter hurtigere sejltid end Essex Girl, der dog forbliver den officielle først i mål, da den sejler efter DH-reglen.

En helt fantastisk tur

Henrik Mortensen fra Kerteminde Sejlklub, fortæller til minbaad.dk om sejladsen:

- Vi var 12 mand om bord og havde en helt fantastisk tur. Vi havde den hurtigste tid overalt og først i mål. Vi var storsmilende. Vi havde ny rig fra Riggerne i Svendborg og nye Elvstrøm-sejl på. Vi var tre kaptajner om bord.

Om hvordan båden, med ni køjepladser, er bygget fortæller Henrik Mortensen:

- Den er bygget i kompositmaterialer, den bestod oprindeligt i plywood (krydsfiner) men er siden modificeret med divinycell og kulfiber, for at gøre den let og stiv.

På billedet ses ejer Henrik Mortensen, Jan Andersen ( indehaver af sølvroret singlehand-trimaran Baracuda.) Steffan, Alex Harabula, Brian (BP byg ) 2 gange Peter, Allan Holck (ejer af Ocean 31 katamaran ) Preben Mortensen, Uffe Midtgaard (Awlgrip konsulent), Lars Christensen og Jesper (Protek Marineservice)

Båden er blevet opgraderet gennem årene.

content-loader
content-loader
content-loader