Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den tyske mand sejlede i en Laserjolle med blå/hvidt sejl. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Erfaren Laser-sejler reddet af helikopter på Ringkøbing Fjord

To helikoptere og redningsfartøjer søgte i flere timer efter den 20-årige tyske sejler, der er på ferie i Danmark. En lykkelig far kunne sent mandag aften uddele kram til de deltagende redningsfolk.

Af Sara Sulkjær |

Viseren sneglede sig afsted på et tysk forældrepars ur, da de mandag aften med længselsfulde blikke spejdede efter deres 20-årige søn på Ringkøbing Fjord. 

Klokken 19.00 skulle den unge mand, der betegnes som en erfaren sejler, være vendt tilbage til havnen i Ringkøbing. Da klokken slog hel var sejleren dog intet sted at se i området.

Fundet efter flere timer

Det fik familien til at slå alarm omkring kl. 21, hvorefter en større redningsaktion blev sat i værk:

- Vi eftersøger pt. en 20-årig tysk mand i en Laserjolle på Ringkøbing Fjord. Han skulle have været retur i Ringkøbing Havn kl. 19. Der søges med redningsbåde og helikopter, kunne Midt- og Vestjyllands Politi samme aften skrive på Twitter

Eftersøgningen, der havde deltagelse af to helikoptere samt tre redningsfartøjer, gav pote. Omkring kl. 23.30 kunne Forsvaret oplyse, at den savnede sejler var spottet og på vej i sikkerhed:

- Tysk sejler ved Ringkøbing fundet af Forsvarets redningshelikopter. Manden er ombord på helikopter og i god behold, tweetede Forsvaret mandag aften.

Glædestårer og kram

Den glædelige nyhed efterlod den naturligt nervøse familiemor med tårer i øjnene, alt imens faderen uddelte kram til de deltagende reddere samt beredskabet på land.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede ulykken på fjorden. 

Kilde: Ringkøbing-Skjern Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader