Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

"Der ligger sgu en i vandet der" - Forsvaret filmer redning af sejler i Ringkøbing Fjord

- Der ligger sgu en i vandet der, lyder det i video, efter at man i Forsvarets redningshelikopter i første omgang har fået øje på manden. Lidt senere lyder det: - Der er tegn på, han vinker, der er liv i ham, vi sender en redder ned, lyder det i Forsvarets video. Lys fra mobiltelefon redder jollesejler.

Af Troels lykke |

Det var ikke langt fra at gå rigtigt galt, da en ung tysker mandag stævnede ud på vandet i Ringkøbing Fjord.

For trods et løfte om at vende tilbage til sine forældre på land tidligt på aftenen, var det ikke det, der skete, skriver Jyllands-Posten.

Derfor blev en større redningsaktion sat i gang, og det skulle vise sig at være nødvendigt.

Fundet sent mandag aften

Eftersøgningen, der havde deltagelse af to helikoptere samt tre redningsfartøjer, gav pote. Omkring kl. 23.30 kunne Forsvaret oplyse, at den savnede sejler var spottet og på vej i sikkerhed:

- Tysk sejler ved Ringkøbing fundet af Forsvarets redningshelikopter. Manden er ombord på helikopter og i god behold, tweetede Forsvaret mandag aften.

Forsvaret har onsdag frigivet en optagelse ombord fra helikopteren, der viser de øjeblikke, man først finder og efterfølgende redder manden.

Lys i mobiltelefon redder sejler

BT skriver, at det var lyset fra en vandtæt mobiltelefon, der reddede den tyske, 20-årige Laser-sejler.

- Vi flyver i bestemte søgemønstre, og på vej østover får vi ved 23.20-tiden øje på sejleren, der ligger i vandet og blinker med lyset på sin mobil, fortæller helikopterpiloten, der går under navnet LEN. Det skriver BT.

- På det tidspunkt er han så kold på trods af hans tørdragt, som i øvrigt er fuld af vand, at hans kropssignatur ikke dukker op på vores termiske kameraer. Den eneste grund til, at vi finder ham, er, at han ligger og lyser med telefonen, fortæller helikopterpiloten.

Kilde: JP og BT

content-loader
content-loader
content-loader