Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-37 Toxic tog andenplads overalt i Als Rundt. Foto: Peter Lindom
Kapsejlads
Reese udgik i denne Hanse 348 efter mødet med 24 m/sek. i lørdags. Foto: Henrik Reese

0 til 20 m/sek. i Als Rundt - 40 startede og kun 8 kom rundt om øen

Og efter flere starter i meget lidt luft holdt profeterne ord, og det første, lange kryds i østenvinden bød på en meget barsk udskilning i store søer og over 20 m/sek. Flere ødelagde deres sejl. First 40.7 Scarlet Jester vandt overalt, med X 37 Toxic som toer.

Af Troels lykke |

Lørdagens traditionsrige kapsejlads Als Rundt blev præget af en drilsk vejrudsigt, i hvilken meteorologerne varslede alt mellem 0 og 20 sekundmeter vind.

Og efter flere starter i meget lidt luft holdt profeterne ord, og det første, lange kryds i østenvinden bød på en meget barsk udskilning i store søer og over 20 m/sek., forklarer forklarer X-37 gast Peter Lindum til minbaad.dk.

Det tyndede ud i feltet - kun 8 i mål

- Det tyndede voldsomt ud i de startende godt 40 både (over 60 var tilmeldt), bl.a. grundet revne sejl samt andre småhavarier, og selvom resten af dagen trods periodevis regn foregik i ret civiliseret vejr, var det endelige antal både i mål nede på 8, som til gengæld kunne nyde et overdådigt præmiebord om aftenen. På Toxic fik vi ikke tænkt taktisk offensivt nok, og mistede vigtig tid – vi missede overaltsejren med 31 sekunder.

Reese Marin udgik i Hanse 348

- Vi valgte at udgå kl.10.30 udfor Nordals i 24 m/sek., det var lige for meget for vores Hanse 348,  men op til 15 m/sek. klarede den sig flot og uden usikkerhed i balancen, men 24 m/sek. blev den rigtig svær at holde i korrekt balance 
Vi valgte sammen med mere de fleste af de startende både at vende om og udgå.
Rettidig omhu gælder også på havet, forklarer Henrik Reese.

First 40.7 vandt efter DH

First 40.7 Scarlet Jester fra Sønderborg trak det længste strå over alt efter DH, med X 37 Toxic som toer, og Årøsunds Matcher 41 Kom Tilbage på den sidste podieplads overalt.

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader