Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser der ud i Caribien. Bogen giver anvisning på langturs-sejlads. PR-foto
Kort Nyt
Lars Asp Møller fra Kolding. PR-foto
Kort Nyt
DCIM\101GOPRO

Ny E-bog: "En oceankrydsning" - sådan krydser du Atlanterhavet

"En Oceankrydsning” er skrevet til alle som drømmer om at sejle langt og gerne vil være lidt forberedt, inden fødderne bliver våde, fortæller forfatter og Kolding-sejler Lars Asp Møller, der i 2017 krydsede Atlanterhavet i en Bavaria 50. Han har præcise anvisninger.

Af Troels lykke |

En Oceankrydsning - kast dine fortøjninger og bliv fri er en ny bog af 56-årige Lars Asp Møller fra Kolding, der sejlede over Atlanterhavet som gast på en Bavaria 50 i 2017.

Kim B. Mathiesen, formand for Foreningen Til Langtursejladsens Fremme, anbefaler her E-bogen, du kan downloade, mod betaling hos Saxo.

En Oceankrydsning er nok det mest gennemarbejdede værk omkring planlægning af langturen, jeg endnu har læst på dansk, fortæller Kim B. Mathiesen.

Formanden fortæller videre.

Jeg vil anbefale bogen som en rigtig god inspirationskilde til, hvordan man kan planlægge sin langtur.

Bogen er nyeste skud på stammen af bøger, der er målrettet sejlere med drømme om at sejle langt.

Bogen er først og fremmest en slags ”brugsanvisning” på, hvordan man kan forberede og udføre en tur over Atlanten.

Udgangspunktet er de færdigheder man opnår ved at tage en yachtskipper eksamen. Og hvordan man i praksis kan bruge disse kundskaber både under forberedelsen til turen, og undervejs.

Mange af os kunne måske med fordel lære noget omkring den nødvendige grundighed, i forbindelse med forberedelserne til langturen.

Tro mod bogens udgangspunkt er der bl.a. lagt gennemregnede eksempler ind på astronomisk navigation, tidevandsberegninger og tolkning af vejrkort.

Værdifuld bonus

Sidst i bogen finder man en værdifuld bonus, i form af eksempler på gasteaftaler, checklister, formularer, kontrollister, indkøbslister m.m., man med fordel kan lade sig inspirere af, fortæller Kim B. Mathiesen, formand for Foreningen Til Langtursejladsens Fremme.

'En Oceankrydsning' (E-bog på 365 sider, ISBN: 9788740440003) er udgivet via Saxo Publish. Bogen kan købes hos Saxo.com. Pris: kr. 299,00.

En Oceankrydsning EN OCEANKRYDSNING – KAST DINE FORTØJNINGER OG BLIV FRI SIDE 2 ”En Oceankrydsning” er skrevet til alle som drømmer om at sejle langt og gerne vil være lidt forberedt, inden fødderne bliver våde.

Mit vigtigste mål, med at skrive og udgive ”En Oceankrydsning”, har været at skabe et billedligt univers, der giver kommende skippere og gaster en bedre forståelse for kronologien i de overvejelser som langtursejlads kræver.

Når vi bevæger os ud på havet for at opleve nye eventyr, siger vi samtidig farvel til noget af den sikkerhed, vi normalt nyder på land. Derfor har vi selv et ansvar for at fylde det hul af usikkerhed, som opstår når vi slipper fortøjningerne.

Bogen giver derfor et godt bud på de tanker og processer, som enhver skipper skal gøre sig før og under et længere togt på havet.

”En Oceankrydsning” beskriver blandt mange emner også hvordan en sejlads løbende kan verificeres gennem forskellige metoder til positionsbestemmelse, og hvorfor metrologiske udsigter er en uundværlig hjælp til at kunne gennemføre en sikker sejlads, fortæller Lars Asp Møller.

Om Lars Asp Møller

Min baggrund for at skrive ”En Oceankrydsning” er følgende. Jeg startede min sejlerkarriere i en meget tidlig alder med at sejle optimistjoller på Sunds Sø, siden har jeg sejlet som gast og skipper i mange forskellige bådtyper, der spænder fra folkebåde til større sejlyachter og marinehjemmeværnsfartøjer.

Jeg er vagtchef i Marinehjemmeværnet, uddannet yachtskipper af 1’ste grad og har certifikater i ledelse, udvidet førstehjælp, tekniske navigationsmidler, SAR, motor, brandbekæmpelse, SRC/DSC og søredningsmateriel.

Jeg har erhvervet flere certifikater fra Ocean Drivers Academy, og så er jeg CMAS ** dykker. I min fritid er jeg sejlerinstruktør i Kolding Sejlklub og i gang med en uddannelse som fartøjsfører i Marinehjemmeværnet.

Siden midt i 1980’erne har jeg været aktiv kapsejler, og jeg har igennem årene besejlet det meste af de indre danske farvande. I 2017 krydsede jeg Atlanterhavet, og siden har jeg sejlet i Caribien på sejlerferie.

content-loader
content-loader
content-loader