Gå til hoved-indhold
Tur
Alex Thomson fra Hugo Boss har ofte krydset Atlanterhavet, dog ikke i dette outfit og på kølen. Foto: Hugo Boss Racing

Eksperter giver gode råd inden Atlanterhavskrydset

En tur over Atlanten står for mange sejlere øverst på listen over ting de skal nå i livet. For at få den bedst mulige oplevelse ud af turen over det store ocean, kommer eksperter fra Yachting World her med et par tips til oceankrydset for at få det mest optimale ud af sejladsen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Yachting World har samlet et par tips til Atlanterhavs krydset, uanset om man har krydset Atlanten før eller om det er første gang man skal krydse et stort ocean, er der flere ting der er gode at vide før man begiver sig ud på den lange sejlads.

1. Ha' en simpel sejlsætning

Når Atlanten krydses fra øst mod vest sejles der typisk med vinden, på grund af passatvindene. Det bliver derfor til mange timer med storsejl og genua sat. En simpel sejlsætning som de fleste både allerede har. 

Hvis man så vil lege med fart eller hvis vinden dropper, kan det være en fordel med en spiler, men det er ikke et must fastslår eksperterne fra Yachting World.

2. Gennemgå båden

Det er altid rart at være på forkant med tingene. Derfor kan det være en rigtig god idé at gennemgå båden mindst en gang dagligt på Atlanterhavskrydset. Alt hvad der bevæger sig checkes, det kan være at en bolt sidder løst eller et skøde er ved at gå op.

3. Sæt altid sikkerheden først

Sørg for at alle besætningsmedlemmer kender procedurene i nødsituationer, og øv mand-over-bord op til flere gange inden den lange sejlads. 

4. Vælg et godt crew

Det er vigtigt at have et godt fungerende crew. Især på et Atlanterhavskryds, hvor den eneste kommunikation oftest er med de andre besætningsmedlemmer i rigtig mange dage i streg.

Sørg for at have afstemt forventninger inden påmønstring og afrejse, og hav et samlet crew hvor alle bidrager med noget forskelligt, fortæller eksperterne. Vær heller ikke bange for at tage en ekstra mand med på den lange sejlads. Det kan være at nogen dropper ud i sidste øjeblik.

Læs resten af de 30 tips her.

content-loader
content-loader
content-loader