Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Fredericia Sejlklub har tidligere haft stor succes med deres stand på Boat Show. I år er det særligt ungdoms- og sejlerskole-afdelingen, der er i fokus. Foto: Fredericia Sejlklub

Klubber vil fange nye deltagere til sejlerskole og kapsejlads på Boat Show

Lokale Fredericia Sejlklub håber at møde kommende sejlere i Messe C, mens sejlklubber fra Lolland-Falster vil reklamere for Vegvisir Race. Messen starter fredag.

Af Sara Sulkjær |

Mens de fleste klubmedlemmer nøjes med at købe en billet og langsomt kigger sig gennem de utallige nyheder på Boat Show, tager en håndfuld arbejdshandskerne på og stiller sig bag standene i Fredericia.

De har dog ikke alle lige langt. På listen findes blandt andet Fredericia Sejlklub, som håber at fange nysgerrige fra lokalområdet, der endnu går med drømmene om et aktivt sejlerliv. 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

- Selvfølgelig skal vi med, ligesom vi har været det de foregående år. Forhåbentligt kan vi lokke flere medlemmer til vores klub, særligt til ungdomsafdelingen og på sejlerskolen, forklarer formand for sejlklubben, Peter Lund Lorenzen.

Også for inkarnerede sejlere, der allerede har lagt en lang sejlerkarriere bag sig, kan et besøg på Fredericia Sejlklubs stand give pote:

- Vi er en af landets bedst beliggende sejlklubber. Med blot et par timer til blandt andet Det Sydfynske Øhav ligger vi centralt, hvilket mange da også har fået øje på de seneste år, understreger formanden overfor Minbaad.dk. 

Sejlerne fra Ribe og Esbjerg er blandt de hyppige medlemmer på klublisten, ligesom bådejere fra de øvrige landsdele ligeledes har ladet deres båd få fast plads i havnen de seneste år.

Budskabet skal spredes

At den lokale sejlklub bakker op om bådudstillingen i baghaven er ikke overraskende. Mere opsigtsvækkende er det, at en håndfuld klubber fra Lolland-Falster kører de flere hundrede kilometer til Fredericia. 

En undring, som formand for Guldborgland Bådelaug, Jørgen Bojesen, dog har en god forklaring på:

- Vi er her selvfølgelig primært på grund af Vegvisir Race, som vi er medarrangør af, men hvis vi kan skabe lidt opmærksomhed omkring vores egen klub, havn og området, tager vi gerne det med, forklarer Bojesen, der foruden formandstitlen er stævneleder for Vegvisir.

Den udfordrende shorthand-sejlads sejles i 2019 blot for tredje gang. Med den brede besøgsskare, der finder vej til Boat Show, håber arrangørerne derfor at sprede budskabet om sejladsen yderligere, således at både erfarne og de nyere sejlere får muligheden for at skrive sig på startlisten, der i forvejen er på over 100 sejlere.

Fredericia Sejlklub kan besøges på Boat Shows stand C-2020, mens du kan høre mere om Vegvisir Race på stand E-4204.

content-loader
content-loader
content-loader