Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hele 53 forskellige H-både var på vandet under klassens stævner i 2018. Foto: Ole Kragballe
Kapsejlads
Team Høj Jensen vinder hvert år DM i klassen. Snart er de oppe på ti sejre i træk. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
I år er der VM i Struer til juli og VM i Holland til august.

H-båden på Boat Show: - Vi vil vise den smukke båd med de smukke linjer

Den 27 fod lange båd lokker fortsat nye sejlere til. På messen i Fredericia vises et flot eksemplar, som skal vække kapsejladsdrømme hos besøgende, der ikke har råd til en X-Yacht.

Af Sara Sulkjær |

Side om side med den nyeste X-Yacht og enorme sejlbåde fra Jeanneau står de klassiske 70’er-både, når Boat Show i Fredericia åbner dørene den 22. marts.

Det er ikke tilfældigt. Mens køen til de moderne både er lang, er det de færreste, der ender med at sætte deres milliondyre underskrift på købet af en splinterny sejlbåd: 

- Man kan sagtens gå over og købe en X-båd, men hvis man har en ambition om kapsejlads i store felter, skal man kigge forbi H-båden. Den koster ikke meget andet end et nyt anker til en X-Yacht, fortæller formand for De Danske H-bådssejlere, Henrik Toft.

52 er ingen alder

At H-båden er berettiget en plads på udstillingen, er formanden derfor ikke et øjeblik i tvivl om. Både for de yngre jollesejlere og det grå guld kan glasfiberbåden noget, som efterlader de nyere både i dens kølvandsstribe.

Aktivitetsniveauet i klassen er højt, dens medlemmer står med åbne arme, og båden selv formår at holde sig i form:

- Selvom båden har 52 år på bagen, har den det utrolig godt. Vi vil vise den smukke båd med de smukke linjer, understreger Toft i et interview til minbaad.dk.

Ikke kun de inkarnerede H-bådssejlere kan se det. Også flere besøgende på messen har de seneste år fået øjnene op for kapsejladsbåden, der er bygget i hele 5.500 eksemplarer:

- Fra de foregående år har vi flere konkrete eksempler på sejlere, der har været forbi standen, er blevet forelsket i båden og senere har købt én, fortæller en begejstret Henrik Toft.

H-båds-ligaen drager

Dermed er endnu flere sejlere føjet til klassen, der i forvejen er blandt de største herhjemme. Særligt de sidste tre år har H-båden fået vind i sejlene, blandt andet takket være den nye H-båds-liga, der har føjet yderligere stævner til den i forvejen pakkede kalender.

Også internationale og nordiske stævner er en del af programmet i klassen, der med brugtbådspriser på mellem 50. og 250.000 kroner lokker både millionærer og almene parcelhus-ejere på vandet.

De Danske H-bådssejlere kan findes på stand E-4122, hvor nysgerrige kan kigge nærmere på H-båden og flere andre interessante emner, som formanden dog endnu ikke vil løfte sløret for.

content-loader
content-loader
content-loader