Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Går alt Lin Cenholt og CP Lübecks vej, kan de rejse fra England som europamestre. Foto: Nacra Class

EM: Dansk podiechance i Nacra 17 og 49erFX inden Medal Race

Efter en ærgerlig lørdag ligger Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck på fjerdepladsen ved Nacra 17-EM, mens Ida Baad og Marie Thusgaard i 49erFX sejler sig ind i medaljekampen. Finnjollesejler André Højen misser OL-billetterne i Athen.

Af Sara Sulkjær |

Lørdag blev den hidtil tungeste dag ved EM for Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck.

Den danske top-Nacra blev noteret for beskedne placeringer som 20 og 13 i dagens to sejladser, afviklet i lette og vanskelige vindforhold ud for sydengelske Weymouth.

EM-guld en mulighed

Resultaterne sender dem to pladser ned – fra anden- til fjerdepladsen – i den samlede EM-stilling. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Før det afsluttende Medal Race søndag er Cenholt og Lübeck nu placeret midt i et tæt topfelt bestående af seks både, som skal fordele de tre EM-medaljer mellem sig.

Alt fra EM-guld til en sjetteplads er muligt for danskerne, der har to point til tredjepladsen og tretten point til den absolutte top.

To FX'ere i Medal Race

I 49erFX har de tidligere dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard haft svingende resultater hen over EM-ugen. Dog ikke lørdag, hvor de med placeringer som 4 og 1 i de to sejladser leverede feltets bedste serie på dagen.

Dermed avancerede de en enkelt plads i tabellen til den samlede sjetteplads. Nok så vigtigt har de nu blot seks nettopoint til medaljepodiet, hvilket er inden for rækkevidde, hvis de lykkes med et godt Medal Race søndag.

Med en samlet niendeplads er den anden danske FX-besætning med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby ligeledes kvalificeret til de afgørende finalesejladser, dog med 48 point til medaljeskamlen.

- Vi er stolte over, at vi har lavet to prikker i guldfeltet og vist at vi har hvad der skal til for at ligge i front, understreger Horsens-pigerne på Facebook.

I 49er-klassen bliver Medal Race uden dansk deltagelse. Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl slutter som bedst placerede danskerbåd på 16. pladsen.

33. plads ikke nok for Højen

Længere sydpå i græske Athen må André Højen rejse hjem fra EM uden de fire eftertragtede OL-billetter i bagagen. 

En samlet placering som nummer 33 er ikke nok til at sikre danskeren en plads på linjen ved de olympiske lege i 2020, som bliver det sidste OL for Finnjollerne. 

Kun én chance har Danmarks bedste Finnjollesejler tilbage, hvis Dannebrog skal pryde deltagerlisten ved olympiaden. En chance, der opstår ved World Cup-stævnet i Genoa i 2020.

De danske EM-resultater

Finn (84 både): 
33: André Højen Christiansen

Nacra 17 (55 både):
4. Lin Ea Cenholt-Christian Peter Lübeck

20. Allan Nørregaard-Katja Salskov-Iversen

25. Natascha Saouma-Mathias Borreskov

52. Clara Roskjær-Jesper Vogelius

49erFX (57 både):
6. Ida Marie Baad-Marie Thusgaard

9. Anne-Julie Schütt-Iben Nielsby

49er (96 både):
16. Mads Emil Lübeck-Nikolaj Buhl

18. Jonas Warrer-Jakob Precht Jensen

52. Daniel Nyborg-Sebastian Wright Olsen

91. Michael Hansen-Mathias Sletten (trukket sig fra stævnet)

Se samtlige resultater fra Finn-klassen her samt fra Nacra-klassen og de to 49er-klasser her.

content-loader
content-loader
content-loader