Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Zoom8-EM skudt i gang i Kaløvig Bådelaug - lokal tager to førstepladser

Skærtorsdag startede europamesterskabet i Zoom8-joller. En jolleklasse, der for de fleste er den naturlige efterfølger til Optimistjollen. Kaløvig-sejler Jacob Nielsen to overbevisende førstepladser hos drengene. 76 sejlere fra 6 nationer er med. Se Peter Brøgger-fotos i toppen af artiklen.

Af Troels lykke |

78 sejlere fra 6 nationer har fundet vej til Kaløvig, hvor der skal sejles frem til søndag. I Zoom-klassen skal der kåres europamestre for både piger og drenge.

Efter indmåling og testsejlads onsdag viste torsdagens vejr sig fra den kedelige side, set med sejlerøjne: Nogle havde glemt at tænde for vinden, forklarer Niels J. Nielsen fra Kalvig Bådelaug.

Stærk lokal drenge-sejler

Han fortæller videre:

Heldigvis var stemningen på kajen god, og der blev snakket og spillet, mens man ventede på vinden. Den kom lidt over middag, hvor man gik på vandet.

I relativ let vind lykkedes det at gennemføre to sejladser for begge grupper.

Der blev gået til "stålet" og udkæmpet nogle brave dueller. I drengegruppen tog den lokale Kaløvig-sejler Jacob Nielsen to overbevisende førstepladser. I pigegruppen var der svensk dobbeltsejr, der gik til Caroline Sköld Orr.

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader